Select Page

Hjemmelavet Nutella

Jeg tror der er mange der kan give mig ret i, at nutella altså bare smager alt for godt, både på brød og i kager. Jeg har altid gerne ville prøve, at lave min egen version og nu hvor jeg har haft tiden til det, skulle det prøves af, sammen med min mor. Min mor var så heldig, at få en hel pose fuld med hasselnødder af hendes veninde, i det mener jeg dem man samler op i haven eller skoven, ergo de skal knækkes og det er ret så tidskrævende, men til gengæld en helt friske nødder man får ud af det. Jeg vil sige, at dem der kan købes på pose også kan gøre det, medmindre man har rigtig god tid.

1 Glas

45 Minutter (Lad den efterkøle i 2-3 timer)

Ingredienser

50g hasselnødder
50g lys chokolade (jeg bruger marabou)
50g mørk chokolade
1dl fløde
45g smør
½ tsk. vanilje sukker
Knivspids salt

Fremgangsmåde

1. Start med at riste dine nødder af i ovnen på et stykke bagepapir ved 180°, varmluft. Hvis du ikke køber dine hasselnødder på pose, skal de selvfølgelig knækkes først.

2. Når dine hasselnødder er ristet, tages de ud. Fold et viskestyk helt ud og kom nødderne i midten. Fold nu viskestykket hen over nødderne og gnid dem ved hjælp af viskestykke og hænder. (Se video tip nederst)

3. Når du er færdig med, at gnide dine nødder, åbnes viskestykket op og du begynder at pille så meget skald af nødden så muligt. Det er ok, hvis der sidder en lille rest tilbage.

4. Finhak dine hasselnødder i en mini mixer.

5. Hak chokoladen og kom den i en skål, sammen med de blendede nødder, vanilje og salt. Bland det sammen.

6. Kog din fløde op, indtil den bobler og hæld den herefter henover chokolade blandingen. Rør forsigtigt rundt.

7. Som det sidste hakkes smørret i mellemstore tern. Kom dem i chokolade blandingen, lidt efter lidt og rør det hele rundt, indtil smørret er opløst.

8. Kom din nutella i glas og sæt dem på køl i 2-3 timer, indtil den er fast.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish