Select Page

Honning Bagte Gulerødder M. Græsk Yoghurt

Jeg har altid synes, at det smager dejligt at marinere gulerødder og rodfrugter generelt, i alverdens marinader. En af de første gange Adam lavede aftensmad til mig, blev de her lækre honning glaserede gulerødder serveret. På daværende tidspunkt, var det ikke noget jeg havde haft succes med at lave, da honningen aldrig helt trak ind i gulerødderne. Men det lærte Adam mig og vi har siden da, fået dem en hel del herhjemme. Det er dog primært Adam som stadig laver dem, da jeg synes hans smager allerbedst! Derfor får i dag opskriften på de her lækre og nemme gulerødder, glaserede i akacie honning fra Svansø.

4 Serveringer

1 Time

Ingredienser

600g snack gulerødder 
3 spsk. Akacie honning fra Svansø
1 spsk. Citronsaft 
4 spsk. Rapsolie 
1 tsk. Tørret rosmarin
Salt & peber efter smag 

Andet:
1/2 granatæble 
5 spsk. Græsk yoghurt 10%

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

2. Skyl dine gulerødder og skræl dem, hvis du vurder det er nødvendigt.

3. Kom gulerødderne i en frysepose sammen med resterende ingredienser og lad dem marinere i 30 minutter.

4. Fordel gulerødderne ud på bagepladen og bag dem i midten af ovnen i cirka 25 minutter.

5. I mellemtiden pilles halvdelen af granatæblet (se hvordan på min youtube kanal eller IG TV).

6. Finhak pistacienødderne.

7. Kom den græske yoghurt ud på et fad og smør den ud.

8. Når gulerødderne er færdige ligges de ovenpå yoghurten og pyntes med granatæbler og hakkede pistacienødder.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish