Hummus – Mine 3 Favoritter

Mulighederne er nærmest uendelige, når det kommer til hummus. Jeg har lavet mange forskellige slags hummus i sin tid og i dag deler jeg mine 3 absolut favoritter med jer. Man kan også sagtens udskifte hovedingredienserne med andre ting som blandt andet stødt gurkemeje, kartoffel, porre, broccoli osv. Nogen af jer har nok allerede noteret, at tahin ikke indgår i mine opskrifter og det er der en helt bestemt grund til. Aller første gang jeg skulle lave hummus, lavede jeg den uden tahin, da jeg faktisk slet ikke var klar over, at det normalt indgår i en hummus opskrift og faktisk også er en hoved ingrediens. Når det er sagt, synes jeg faktisk det smager lige godt med eller uden og derfor er jeg fortsat blevet ved med, at lave min hummus uden tahin, da jeg ikke føler, det er en ingrediens, der er et must for at lave en dejlig dip.

1 Glas for hver dip

40 Minutter

Ingredienser

Gulerods Hummus Med Rosmarin:
2 store gulerødder
1 dåse kikærter
2 spsk. tørret rosmarin
3 spsk. Citronsaft
1 fed hvidløg
2 spsk. Olivenolie
1/2dl vand
Salt og pepper efter smag

Fremgangsmåde

Gulerods Hummus Med Rosmarin:

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Placer et stykke bagepapir på en bageplade.

2. Skræl gulerødderne, halver dem på langs og placer dem på bagepladen.

3. Vend dem i olivenolie, salt og pepper og drys tørret rosmarin på toppen.

4. Bag dem i cirka 25 minutter – indtil bløde.

5. Når gulerødderne er færdige, køles de helt af, inden brug.

6. Imens dine gulerødder er i ovnen, drænes og skylles kikærterne i vand.

7. Pil hvidløgene og tilføj alle ingredienser til din hummus i en mini mixer.

8. Gulerødderne tilføjes som det sidste, når de er helt kolde.

9. Blend din hummus, indtil konsistensen er cremet og smag til med salt og peber. 

Rødbede Hummus:
1 stor rødbede
1 dåse kikærter
3 spsk. Citronsaft
1 fed hvidløg
2 spsk. Olivenolie
1/2dl vand
Salt og pepper efter smag 

Rødbede Hummus:

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Placer et stykke bagepapir på en bageplade.

2. Skræl rødbeder og skær dem herefter i mellemstore stykker. Placer dem på bagepladen. Vend dem i olivenolie, salt og pepper og bag dem i midten af ovnen ca. 30 minutter (indtil bløde). Hvis du laver både gulerod og rødbede hummus, kan du snildt bage dem sammen.

3. Følg herefter samme instrukser for min gulerods hummus med rosmarin.

Hummus Med Persille:
1 dåse kikærter
1/2 bdt. frisk persille
1 fed hvidløg
3-4 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
1/2dl vand
Salt og pepper efter smag

 

Hummus Med Persille:

1. Dræn og skyl kikærterne i vand.

2. Skyl og pil den friske persille.

3. Pil hvidløget.

2. Kom alle ingredienserne i en mini mixer og blend det godt sammen, indtil konsistensen er cremet og blød.

 

Opskrift Tip

Hvis du synes din hummus er for tyk i konsistens, kan du altid tilføje en lille smule vand. Det er bedre at komme vand i, end mere olie, da vand er neutral i smag.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *