Jordbær Cupcakes Med Toblerone Frosting
Kan du lide jordbær og Toblerone og synes du generelt kombinationen af bær og chokolade er lækkert, så er denne opskrift nok lige noget for dig. Jeg deler i dag en opskrift på cupcakes med friske jordbær, toppet med en cremet Toblerone frosting. Alle komponenterne er forholdvis nemme, at lave og er et godt bud på en lidt anderledes version af en cup cake til den kommende fødselsdag. Hvis du er vild med chokolade, men knap så vild med Toblerone, kan du sagtens skifte den ud med din fortrukne chokolade.




15 Stk.

1 Time

Ingredienser
Cupcakes:
150g friske jordbær
1 æg
150g sukker
2 1/2 dl mælk
125g blød smør
300g hvedemel
2,5 tsk. Vaniljesukker
2 tsk. Bagepulver
Toblerone Creme:
140g Toblerone
2 pasteuriserede æggeblommer
60g flormelis
100g blødt smør
Pynt:
8 store jordbær
Fremgangsmåde
1. Pisk æg og sukker luftigt.
2. Tilføj herefter mælk og smør til blandingen.
3. Kom resterende ingredienser til dejen i blandingen, pånær de friske jordbær. Pisk dejen godt.
4. Skyl jordbærerne og skær dem ud i små tern.
5. Vend jordbærerne i dejen.
6. Tænd din ovn på 200°, almindelig ovn.
7. Kom dejen i små cupcakes forme efter eget valg og bag dem i midten af ovnen i 15 minutter. (Jeg bruger non-stick cupcake forme, derfor er de nemme at tage ud, efter de er kølet ned.)
8. I mellemtiden laves Toblerone cremen.
9. Smelt Toblerone chokoladen over vandbad.
10. Når kagerne er færdige, tages de ud og sættes på rist, så de kan køle hel af.
11. Pisk æggeblommerne og flormelis luftig og tilføj herefter den smeltede chokolde og bløde smør til blandingen. Rør den godt sammen, så alle klumper er rørt ud.
12. Kom en tyl efter eget valg i en sprøjtepose og kom efterfølgende Toblerone cremen i posen. Kom den på køl i 25 minutter, inden brug (se herunder, hvilken tyl jeg bruger).
13. Når kagerne er kølet af, pyntes de med Toblerone cremen og halverede jordbær.
0 kommentarer