Jordbær Koldskål M. Kokos Granola

Vi kender alle kombinationen af den traditionelle koldskål som toppes med kammerjunker og friske jordbær – total genial! Men jeg synes personligt at det er lækkert at blande bær i form af bærpurė i koldskål blanding, for tilføje sød, men samtidig lidt syre til retten. Det smager efter min mening fantastisk og giver lidt variation til den ellers solide og traditionelle koldskål. I dag deler jeg den lækreste jordbær koldskål toppet med hjemmelavet kokos granola – den er et must try!

4 Serveringer

1,5 Time

Ingredienser

Kokos Granola:
Find opskriften HER

Koldskål:
300g frosne jordbær
4 pasturiserede æggeblommer
6 spsk. .sukker
4 tsk. Vaniljesukker
1L kærnemælk
1/2L tykmælk

Pynt:
100g friske jordbær
Færdiglavede Kammejunker – hvis du selv vil lave dem, kan du finde min opskrift HER

Fremgangsmåde

1. Begynd med din granola. Find opskriften HER.

2. Kog de frosne jordbær op, indtil de er bløde og udkogt.

3. Blend de kogte bær, så du får en ensartet masse. Sæt jordbær saucen på køl i en halv time.

4. Lav i mellemtiden din koldskål. Pisk æggeblommerne med sukker og vanilje, indtil luftig og kom herefter resten af ingredienserne i.

5. Pisk ingredienserne godt sammen og sæt din koldskål på køl, indtil jordbær saucen er kølet.

6. Når jordbær saucen er kølet af, hældes den i koldskålen. Rør den rundt med et piskeris.

7. Skyl og skær dine jordbær ud i i skiver og server dem som topping til din koldskål sammen med granola og kammerjunker.

Opskrift Tip

Hvis koldskålen skal laves hurtigt, kan jordbær saucen og granola, laves dagen før. På den måde spare du ventetiden.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *