Jungle Bowl
Endnu en “Buddha bowl” deles i dag på bloggen. Denne gang min vilde version, “Jungle Bowl”. Bowlen indeholder alt fra bagt sød kartoffel, syltede rødløg og chili stegte bønner. Den smager mums og er super nem at lave, selvom opskriften måske kan virke lidt overvældende. Den her slags aftensmad er god, hvis man går en travl uge i møde, da den er nem, at lave ekstra af, så man har til flere dage. Kyllingen kan eventuelt erstattes med andet protein, hvis man eksempelvis er vegetar. Jeg lover jer, at det bestemt ikke er min sidste bowl jeg deler med jer, for er helt vild med dette koncept. Se også min anden Buddha bowl “The Mexican Bowl” som du kan finde under aftensmad.




4 Serveringer

1 Time
Ingredienser
Shredded chicken:
750g kyllingbryst
2 rødløg
1L grøntsagsbouillon
Bagte Søde Kartoffeltern:
1kg søde kartofler
2dl rapsolie
4 spsk. Tørrede urter
Salt og peber efter smag
Syltede Rødløg:
Henvis til opskrift her
Stegte Bønner:
400g frosne grønne bønner
2 lange røde chilis
4 pressede hvidløg
2 spsk. smør
4 spsk. rapsolie
2 spsk. chili olie
Peber efter smag
Andet:
2 avocados
4 spsk. hørfrø
2 håndfuld spidskål mix (købt i Netto)
2 dåser kikærter
100g feta tern
Creme fraiche
Fremgangsmåde
1.Tænd din ovn på 200 grader, varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.
2.Kog letsaltet vand op i mellemstor gryde.
3.Skær de to rødløg i kvarte og tilføj dem til vandet.
4.Når vandet koger tilføjes kylling og bouillon. Lad det koge i 30 minutter. Når kyllingen er færdig kogt, køles den af inden brug.
5. Skræl og skær de søde kartofler ud i tern. Kom dem herefter i en frysepose med resterende ingredienser og ryst det godt rundt.
6. Fordel kartoffel ternene udover bagepladen og bag dem i midten af ovnen i 20 minutter. Lad dem herefter køle helt af.
7. Lav de syltede rødløg – find opskrift HER. Når løgene er færdige kommes de på køl, indtil brug.
8. Tag dine bønner ud fra frost. Kom dem i en si og hæld kogende vand henover.
9. Skyl chilis og skær dem ud i tern.
10. Pil hvidløg og pres dem ud på en pande.
11. Tilføj herefter bønner, chili stykker, smør og resterende ingredienser til de stegte bønner til panden. Steg det hele, indtil bønnerne er halvstegte. Tag dem herefter af varmen.
12. Halver avocadoen, pil sten ud og skær den ud i kvarte og dyp den ene side på avocado stykkerne i hørfrø.
13. Find skåle frem og anret spidskål, kikærter og de søde kartoffel tern.
14. Riv kyllingen i strimler (brug hænderne eller to gafler) og tilføj dem til skålene.
15. Pynt din jungle bowl med de syltede rødløg, stegte bønner og feta tern.
16. Top bowlen med creme fraiche.
0 kommentarer