Kartoffel Fritata Med Hytteost, Timian & Bacon

Vil for altid være stor fan af frittata. For jer som ikke ved det, stammer retten fra Italien og er en stegt æggekage som man siger. Normalt steger man den i en ildfast pande, men da jeg ikke ejer sådan en, er min kommet i en bageform og bagt i ovnen, efter jeg stegte kartofler og løg på panden. Så derfor en lidt freestylet version af den originale.  Men når alt kommer til alt, er det smagen det hele handler om og den er der! Glæd dig til at prøve denne opskrift. Du kan også sagtens spise en frittata kold og bruge den til madpakken eller som rester. 

4 Serveringer

45 Minutter

(Uden bacon)

Ingredienser

Ingredienser
350g kartofler, tern, lad skrællen blive på
½ dl rapsolie
1 rødløg, tern
6 æg
1 håndfuld frisk timian
Salt & peber efter smag

Pynt
200g hytteost
½ pk bacon 
1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde

 1. Tænd din ovn på 200°, varmluft og beklæd en springform og en bageplade med et stykke bagepapir. Springformen skal have en diameter på 23 centimeter.
 2. Kom olie på en pande, samt kartoffeltern og løg og steg elementerne ved middelvarme. Når kartofler og løg er halvbløde kommes elementerne over i springformen og fordeles godt ud. 
 3. Pisk æggene sammen med den friske timian, salt og peber. Hæld herefter æggemassen hen over kartoflerne. Bag din fritatta I midten af ovnen i cirka 25 minutter, indtil æg er faste.
 4. Fordel din bacon ud over bagepladen og sæt det i ovnen, indtil sprød, cirka 10-12 minutter.
 5. Pynt din fritatta med hytteost, sprød bacon og frisk timian.

  Opskrift Tip

  Du kan også skifte kartoflerne ud med porrer, rødbeder eller gulerødder. 

  0 kommentarer

  Indsend en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *