Kartoffel Frittata Med Hytteost, Timian & Bacon

Vil for altid være stor fan af frittata. For jer som ikke ved det, stammer retten fra Italien og er en stegt æggekage som man siger. Normalt steger man den i en ildfast pande, men da jeg ikke ejer sådan en, er min kommet i en bageform og bagt i ovnen, efter jeg stegte kartofler og løg på panden. Så derfor en lidt freestylet version af den originale.  Men når alt kommer til alt, er det smagen det hele handler om og den er der! Glæd dig til at prøve denne opskrift. Du kan også sagtens spise en frittata kold og bruge den til madpakken eller som rester. 

4-6 Serveringer

45 Minutter

(Uden bacon)

Ingredienser

Frittata:
650g kartofler
1/2dl rapsolie
1 rødløg
1 håndfuld frisk timian
1 Pk. Bacon (125)
6 æg
Salt & peber efter smag

Pynt:
200g hytteost
1/2 pk. bacon 
1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde

1. Skyl dine kartofler og skær dem herefter ud i små tern.

2. Tænd din ovn på 200°, varmluft.

3. Kom olie på en pande, samt kartoffel ternene og steg dem ved middelvarme.

4. Hak løg i små tern og tilføj dem til kartoffel ternene. Krydder det med salt og peber efter smag. 

5. Anret et stykke bagepapir på en bageplade og anret din bacon derpå. 

6. Bag bacon I ovnen i 15 minutter, indtil sprødt. 

7. Smør en springform med en på diameter 21 cm med olie. 

8. Når kartoflerne er halv bløde kommes de over i formen og fordeles. 

9. Pisk æg med den friske timian og lidt peber. Hæld herefter æggene henover kartoflerne.

10. Bag din frittata I midten af ovnen i 25 minutter, indtil æg er faste. 

11. Pynt din frittata med bacon, hytteost og frisk timian. 

Opskrift Tip

Du kan også skifte kartoflerne ud med porrer, rødbeder eller gulerødder. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *