Select Page

Koldskål Med Hjemmelavde Kammerjunker & Friske Jordbær

Hvad er dansk sommer uden koldskål og hjemmebagte kammerjunker? Tror da vidst de fleste danskere kan give ret i, at det er en del af de sommer retter der bliver spist herhjemme i løbet af den danske sommer. Jeg personligt elsker koldskål, men kun hjemmelavet og derfor deler jeg i dag min opskrift på hjemmelavet koldskål og kammerjunker. Begge dele er utrolig nemme at lave og hvis man har kagedåser eller glas med låg liggende derhjemme, kan kammerjunkerne sagtens holde sig i op til en måned. Jeg tilføjer altid friske jordbær eller andre bær til retten.

4 Serveringer

1 Time

Ingredienser

Kammerjunker:
1 æg
3 spsk. Sukker
25g smør
2,5dl mel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. Kanel
1 tsk. Vaniljesukker
1 knivspids salt

Koldskål:
4 pastiuriserede æggeblommer
3 spsk. .sukker
4 tsk. Vaniljesukker
1L kærnemælk
1/2L tykmælk

Pynt:
250g friske jordbær

Fremgangsmåde

1. Begynd med dine kammerjunker.

2. Pisk æg og sukker sammen, indtil luftigt.

3. Smelt smør og kom det herefter i æggeblandingen.

4. Kom resten af ingredienserne i blandingen og ælt det hele godt sammen. Det er vigtigt at ælte den godt sammen så alt den smuldrede dej bliver kombineret.

5. Form dejen til en kugle, film den og sæt den på køl i 1 time.

6. Lav i mellemtiden din koldskål. Pisk dine æggeblommer med sukker og vanilje og kom herefter resten af ingredienserne i.

7. Pisk det godt sammen og sæt din koldskål på køl, indtil kammerjunkerne er klar.

8. Tænd din ovn på 175°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

9. Når dejen til kammerjunkerne er færdige på køl, tages den ud og rulles til små kugler med 1 cm. Højde. Kom kuglerne på bagepladen og tryk dem forsigtigt flade med en finger. Pas på med ikke, at trykke dem for meget.

10. Bag dem i midten af ovnen i cirka 12 minutter og lad dem efterfølgende køle helt af. De skal være hårde, efter nedkøling.

11. Skyl og skær dine jordbær ud i kvarte og server dem som topping til din koldskål sammen med kammerjunkerne.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish