Select Page

Koldthævede Boller M. Solsikkekerner

Så er det vidst tid til, at jeg får delt min opskrift på de her alt for lækre koldhævede boller. Det er ikke længe siden, at jeg udviklede opskriften, men har siden da, fået bagt og testet dem MANGE gange – de smager simpelthen så dejligt! Jeg har ligeledes testet kvaliteten efter frys og synes ikke at kvaliteten bliver forringet. Bollerne er koldhævede, hvilket betyder, at de skal stå på køl natten over – faktisk gør det hele bageprocessen nemmere og mere overskuelig og selve dejen, tager 10 minutter at bikse sammen.

8 Stk.

25 minutter (Hæve natten over)

Ingredienser

10g gær
3,5dl lunken vand
100g grovvalsede havregryn
50g solsikkekerner
1½ spsk. Sukker
1½ tsk. Salt
350g hvedemel

Fremgangsmåde

1. Opløs gæret i den lunkne vand.

2. Kom resterende ingredienser i blandingen, pånær hvedemelet som tilføjes som det sidste på slum.

3. Ælt dejen godt med en rubuyst ske og sørg for at komme godt ud i alle hjørner af beholderen, så alt melet bliver rørt ud i dejblandingen. Jeg bruger en kondibøtte til at opbevare dejen i.

4. Kom låg på beholderen og sæt den på køl, til dagen efter.

5. Når dejen har stået koldt natten over, tages den ud.

6. Tænd din ovn på 250 °C varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.

7. Kom lidt vand på hænderne og form bollerne.

8. Når ovnen er varm, kommes 1dl vand i bunden af ovnen og bollerne sættes ind.

9. Bag dem i midten af ovnen i 12 minutter.

2 Comments

  1. Hylüa

    Skal dejen æltes. Eller skal den bare røres sammen med en ske. Den del forstod jeg ikke helt

    Reply
    • Foodcoma

      Den skal røres sammen med en solid ske og derefter sættes på køl natten over i en beholder med låg god fornøjelse. Får lige rettet en ske ind i beskrivelsen.

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish