Koldthævet Kartoffel Pizza

… (Enter text) …

2 Pizzaer

4 timer – hviletid inkluderet

Ingredienser

Dej:
10 gram gær
2,5 dl koldt vand
6 spsk olivenolie
1 tsk salt
200g pizza mel – tipo 00
200g hvedemel 

Topping:
4 kartofler
1 bdt. Frisk basilikum
2 mozzarella
1 bdt mozzarella
Olivenolie
Havsalt

Fremgangsmåde

1. Opløs gæret i den kolde vand.

2. Tilføj olivenolie og salt til skålen med den opløste gær.

3. Tilføj melet på slum og ælt dejen grundigt.

4. Ælt dejen, indtil den slipper skålen og sæt den herefter til hævning et køligt sted i 3 timer.

5. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn, 1,5 time før dejen er færdighævet og indsæt pizzastenen. Har du ikke pizzasten, kan du sagtens bruge denne opskrift alligevel.

6. Skræl kartoflerne og skær dem ud i tynde skiver. Så tynde at man næsten kan se igennem.

7. Kom kartoffelskiverne i skål med koldt vand, så stivelsen trækkes ud.

8. Skyl den friske basilikum og pil alle bladene af.

9. Når pizzadejen er færdighævet, deles den op i to stykker og rulles ud på en melbelagt overflade.

10. Anret bagepapir på to bageplader og anret den udrullede dej herpå.

11. Start med at fordel kartoffelskiverne ud på begge dejstykker efterfulgt af mozzarella stykker som pilles med hænderne.

12. Top pizzaerne med basilikum og drys med olivenolie og salt.

13. Bag pizzaerne I cirka 12 minutter i midten af ovnen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *