Laksetatar
Fisk er generelt, ikke noget jeg normalt bruger meget af i mine opskrifter. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men heldigvis er det noget jeg fremover kan ændre på, da jeg har indgået et samarbejde med Nordfra hvor jeg skal udvikle lækre opskrifter med deres fisk og skaldyr som kommer fra Færøerne. I dag deler jeg den lækreste lakse tatar med et morderne twist, hvor jeg har brugt deres røget laks. Der ikke nogen tvivl om, at det er noget af det bedste laks jeg har smagt. Både, smag, kvalitet og tekstur er en helt anden og kan på ingen måde sammenlignes med det man køber i supermarkederne. Den her ret er genial som forret, til nytår eller til tapas, serveret i små portioner.



Ingredienser
300g røget laks fra Nordfra
1 lille rødløg
1/2 udhulet agurk
1 bdt. dild
Saft og skal fra en økologisk citron
2 tsk. mild sennep
Friskkværnet peber efter smag
Fremgangsmåde
1. Start med at pille skindet af den røgede laks.
2. Finhak den herefter.
3. Pil løget og skær det ud i tern.
4. Skyl og udhul agurken og skær den ud i små tern.
5. Skyl dilden og finhak den.
6. Kom laks, løg, agurk og dild i en skål og rør det godt rundt.
7. Riv skallen fra citronen ned i skålen og pres derefter saften ud. Rør det godt sammen.
8. Smag til med friskkværnet peber.
9. Anret din laksetatar i små runde forme (se billede nederst) og tryk den en smule ned med en ske.
10. Løft herefter formen op og pynt tataren med frisk dild.
11. Server tataren med bagt brød og citron skiver.

0 kommentarer