Mini Broccoli Pizza

Jeg elsker pizza, dog er det er ikke noget som vi får ofte. Der er mange muligheder når det kommer til pizza både med dej, sauce og topping. Denne gang skulle noget nyt afprøves, så begav mig ud i en grøntsagsbund af broccoli. Det smager overraskende godt og man føler sig ikke tung efter endt måltid. Broccoli bunden fungere godt som en bund, men er selvfølgelig ikke helt det samme som en bund lavet fra hvedemel, durum mel eller tipo 00. Med det ment, at dejen ikke binder på samme måde. Grøntsagsbunden er et virkelig godt alternativ til pizza elskeren, som stadig gerne vil spise pizza, men med en sundere version. Jeg er positivt overrasket og det er bestemt ikke sidste gang, at de her bliver serveret.

5-6 Stks.

45 Minutter

Ingredienser

Dej:
2 hoveder broccoli
20g frisk timian
1 fed hvidløg
25g revet parmasan
3 æg
4 spsk brødkrummer
2 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
Salt & peber

Topping:
1 dåse tomat pure
1/2 rød pepperfrugt
1 pk. Serrano
1 bdt. Frisk basilikum
1/2 glas sorte oliven (små glas)
2 poser mozzarella (kugler)

Fremgangsmåde

1. Skyl og rens dine broccoli hoveder, samt den friske timian. Pil hvidløg og timian og riv den friske parmesan ost.

2. Skar små buketter af dine broccoli hoveder og blend dem alle i en foodprocessor. Kom herefter den blendede broccoli i en skål, sammen med resterende ingredienser til pizza dejen.

3. Tænd din ovn på 200°, varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.

4. Fordel pizzadejen ud på bagepapiret i små runde stykker. Brug eventuelt dine hænder, da det gør processen en del nemmere.

5. Smør stykkerne med tomatpuré og pynt dem med din topping. Husk at skylle pepperfrugt og basilikum inden brug.

6. Bag pizza stykkerne i ovnen i cirka 20 minutter. Indtil de bliver sprøde hele vejen rundt.

Opskrift Tip

Man kan sagtens lave sin egen tomatsauce til, at komme på mini pizzaerne, men det er vigtigt den er tyk og fast, da væden derfra ellers vil trænge igennem grøntsagsbunden.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *