Select Page

Mini Fish Tacos M. Mango Salsa & Majsslaw

De lækreste fish tacos er nu delt på bloggen. De er ikke særlig julet, men et godt bud på hvad noget af nytårs menuen kunne byde på i år. Fish tacos er undervurderet, hvis du spørger mig og med den rette smagskombination kan du opnå et fantastisk resultat. Jeg har brugt rødspætte fileter fra Nordfra som er marineret i lime, chili og ingefær og derefter bagt. Udover den lækre fisk fra Nordfra som i øvrigt er noget af det bedste fisk i norden, serveres mine tacos med en sprød majs slaw og en frisk mango salsa som topping, hertil små tilføjelser. Hvis du søger kvalitetsfisk og samtidig har fokus på bæredygtige produkter, er Nordfra helt bestemt noget for dig, da de har fokus på begge parter.

4 Serveringer

2 Timer (hviletid inkluderet)

Ingredienser

Fisk:
400 g rødspættefileter fra Nordfra
2 økologiske limes, både skal og saft skal bruges
40 g revet ingefær
1 lang rød chili
1/2 dl rapsolie
Friskkværnet peber efter smag

Majs Slaw:
100 g snittet rødkål
140 g majs på dåse
3 forårsløg
250 g creme fraiche 18%
1 dl mayonaise
1 spsk. Æbleeddike
1,5 spsk. Ravigotte
Smag til med friskkværnet peber

Mango Salsa:
1 mango
2 avocados
1 spsk. Sukker
2 spsk. Olivenolie
1 lang rød chili
1/2 bdt. Bredbladet persille

Andet:
2 limes
Creme fraiche
1 håndfuld saltet nacho chips
1 pk. Mini tacos (2 pk. Hvis andet ikke serveres)

Fremgangsmåde

1. Start med at komme dine rødspættefileter i en pose.

2. Riv skallen af de to limes og kom skallen i posen med fisk samt saften fra frugterne.

3. Skræl og riv ingefæren, skyl og finhak den røde chili og kom begge komponenter i posen, samt rapsolie og friskkværnet peber.

4. Luk posen til fisken og vend marinaden rundt. Sæt fiskene på køl i 2 timer.

5. I mellemtiden forberedes slaw, mango salsa og topping.

6. Begynd med majs slaw.

7. Har du ikke fundet din snittede rødkål på pose, skal denne skylles og snittes som det første.

8. Dræn majs og bland dem i en skål med den snittede rødkål.

9. Skyl forårsløgene og skær dem ud i tynde skiver. Herefter tilføjes de til din majs slaw.

10. Kom creme fraiche, mayonnaise, æbleeddike, ravigotte, salt og peber i din slaw. Sæt den på køl indtil brug.

11. Begynd på mango salsaen.

12. Skral mango og avocados og skær dem ud i små tern. Kom mango stykkerne i en skål og vend dem rundt i sukker, olivenolie og peber. Lad dem sidde i 10 minutter, inden avocado ternene tilføjes.

13. Skyl og finhak chili og den friske persille og rør det i salsaen. Sæt salsaen på køl, indtil brug.

14. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade og anret din fisk herpå.

15. Pak dine små tacos ind I sølvpapir og sæt dem i ovnen samtidig med fiskene. Varm tacos i 10 minutter og bag fisk i 15 minutter.

16. Skær de friske lime i både som tilbehør og pil lidt stængler af den friske persille.

17. Når fiskene er færdige pilles de mindre stykker og anrettes på fad.

18. Server denne ret efter “byg selv” konceptet.

Opskrift Tip

Et godt tip med fisk der skal marineres er, at lade dem marinere i så mange timer så muligt, inden tilberedelse. På den måde opnår det bedste smagsresultat fra alle komponenter.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish