Mini Hampe Hotdog Brød

I dag skal et lidt anderledes slags brød deles med jer. Disse små hampe hot dog brød, smager fantastisk og det er første gang jeg har kreeret noget så godt med hampe mel. Hampe melet er fra Møllerup Products som blandt andet også tilbyder produkter som sennep, hummus, protein pulver og pesto, alle med hamp. Det tog mig tre forsøg før jeg var tilfreds med denne opskrift, simpelthen fordi hampe melet var et helt nyt produkt jeg havde meget lidt erfaring med. Men tredje gang lykkens gang og nu er opskriften simpelhen blevet så god. Hampe melet giver en dejlig smag og udseende. Jeg har serveret brødet med krydder brunch pølser, brøndkarse, sennep og syltede rødløg. Se billede forneden.

18 stk.

1,5 Time

Ingredienser

350g hvedemel
50g hampemel fra Møllerup Products
50g gær
1dl lunken vand
1dl yoghurt natural
60g smeltet smør
40g sukker
1,5 tsk. Salt

Pynt:
2 æggeblommer
Ristede hampefrø fra Møllerup Products

Fremgangsmåde

1. Opløs gæret i den lunkne vand.

2. Kom herefter yoghurt, smør, sukker og salt i blandingen og rør det godt rundt.

3. Som det sidste hælde hvede- og hampemel i på slum.

4. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.

5. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

6. Når dejen er færdig med, at hæve, formes hotdog brødene til “mini” aflange boller. Det er en god idé, at komme olie på hænderne, inden brødet formes, da dejen er ret klistret.

7. Lad brødene hæve i yderligere 15 minutter.

8. Pensel nu brødene med æggeblomme og drys de ristede hampefrø henover som pynt.

9. Bag brødene i midten af ovnen i 12 minutter.

Opskrift Tip

Vær opmærksom på at opskriften er lavet til “mini” hotdog brød, så hvis du ønsker at lave dem i almindelig størrelse, skal du regne med, at få halvdelen af den nævnte mængde. Derudover vær opmærksom på, at hampe mel skal bruges i små mængder, da det ellers tørre brødet ud.  

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *