Mørbrad I Fad

  4 Servinger | 45 Minutter

Ingredienser

1 svinemørbrad

2 rødløg 

2 hvidløg 

300g blandede svampe 

1 spsk tørret rosmarin 

Smør 

Salt og peber efter smag 

Sauce 

15g smør 

2 spsk hvedemel 

1/2L fløde 

300ml grøntsagsbouillon 

1 tsk sovsekulør 

Salt og peber 

Andet 

300g basmati ris

Fremgangsmåde

1. Smør et ildfast fad let med smør og tænd din ovn på 200 grader varmluft. 

2. Skær fedtet af mørbraden og skær den ud i strimler. 

3. Skær løg i små tern og svampe i skiver efter de er renset grundigt. 

4. Svits løg, svampe og rosmarin på panden med fedtstof, indtil løgene er bløde og tilføj derefter mørbraden som kun lige brunes. Fordel derefter fyldet ud i fadet. 

5. Begynd på saucen. Smelt smørret og rør melet i. Når de to elementer er pisket sammen og tyknet, tilføjes fløden, efterfulgt af din bouillon. Lad det simre i 5 minutter. Kom kulør i saucen, rør den ud og smag den tilsidst til med salt og peber, inden den hældes henover kødet. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter. 

6. Imellemtiden koges risen efter anvisning i letsaltet vand. 

7. Server retten med ris som tilbehør.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *