Mørbrad I Fad



4 Servinger | 45 Minutter
Ingredienser
1 svinemørbrad
2 rødløg
2 hvidløg
300g blandede svampe
1 spsk tørret rosmarin
Smør
Salt og peber efter smag
Sauce
15g smør
2 spsk hvedemel
1/2L fløde
300ml grøntsagsbouillon
1 tsk sovsekulør
Salt og peber
Andet
300g basmati ris
Fremgangsmåde
1. Smør et ildfast fad let med smør og tænd din ovn på 200 grader varmluft.
2. Skær fedtet af mørbraden og skær den ud i strimler.
3. Skær løg i små tern og svampe i skiver efter de er renset grundigt.
4. Svits løg, svampe og rosmarin på panden med fedtstof, indtil løgene er bløde og tilføj derefter mørbraden som kun lige brunes. Fordel derefter fyldet ud i fadet.
5. Begynd på saucen. Smelt smørret og rør melet i. Når de to elementer er pisket sammen og tyknet, tilføjes fløden, efterfulgt af din bouillon. Lad det simre i 5 minutter. Kom kulør i saucen, rør den ud og smag den tilsidst til med salt og peber, inden den hældes henover kødet. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
6. Imellemtiden koges risen efter anvisning i letsaltet vand.
7. Server retten med ris som tilbehør.
0 kommentarer