Champignons Tærte Med Frisk Rosmarin & Bacon

Skal du prøve verdens bedste champignons tærte? Så læs lige her! Forleden lavede jeg denne tærte på slum med ingredienser jeg havde liggende i køleskabet. Hold nu op den er god! Jeg har egentlig aldrig været den hel store fan af bløde champignons, jeg er nemlig en af dem som kun kan lide dem friske og synes de smager anderledes, når de bliver tilberedt. Men nu da jeg havde en helt masse champignons til at ligge, skulle den her tærte idé, bringes til livs. Det er nogengange overraskende hvad få ingredienser kan gøre og sommetider kan ingredienser man ikke som sådan foretrækker, ende med at smage helt godt. Tærten er blandet med tre hovedingredienser, bacon, løg og frisk rosmarin.

4 Serveringer | 45 Minutter

Ingredienser

Fuldkorns Tærte dej
100g hvedemel
100g fuldkorns hvedemel
1 tsk. salt
100g smør
2 æggeblommer
3 spsk. vand

Fyld
100g bacon tern
360g champignons
1 stort løg
2 spsk. Balsamico
½ bdt. Frisk rosmarin
3 æg
150g creme fraiche 18%
Salt & peber efter smag

Fremgangsmåde

1. Bland alle ingredienser sammen til din tærtedej. Ælt dejen godt sammen og form den til en kugle. Kom herefter film omkring og sæt den på køl, indtil brug.

2. Kom bacon tern på en non-stick stegepande og steg dem indtil sprøde.

3. Skyl i mellemtiden din champignons og halver dem. Hak herefter løg ud i fine små tern. Steg din champignons og løg sammen med bacon.

4. Tænd din ovn på 200°, varmluft.

5. Tag nu din tærte dej ud. Rul den ud mellem to stykker bagepapir. Smør en tærteform (27,5cm) med olie og kom herefter dejen ned i. Skub den godt ud i alle kanter og prik tilslut bunden med en gaffel. Prik den mange gange.

6. Bag dejen I midten af ovnen i 10 minutter.

7. Pisk æg, creme fraiche, balsamico, salt & peber godt sammen.

8. Skyl og pil din rosmarin og bland den i æggeblandingen.

9. Tag tærtedejen ud af ovnen, når færdig og kom bacon fyldet ned i. Slut af med at hælde æggeblandingen henover. Bag den i ovnen i 18 minutter.

Opskrift Tip

Hvis ikke tærten bliver spist op, kan den sagtens fryses ned og gemmes til et senere tidspunkt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *