Panna Cotta Tærte




4-6 Serveringer

3,5 time (hviletid inkluderet)

Ingredienser
Bund:
250g oatmeal biscuits
90g melted butter
Panna Cotta Fyld:
2 plader husblas
4dl fløde
80g sukker
1/2 vaniljestang (kan undlades) eller 1 tsk vaniljepulver
Pynt:
2 bk. Hindbær
Fremgangsmåde
1. Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmluft. Find en aflang rektanglet non-stick tærteform med løs bund frem, med målene 35 x 11 cm og smør formen med smør. Har du ikke en non-stick form er det vigtigt at du smøre den form du bruger, ellers bliver det svært at skubbe kagen ud.
2. Tag dine havrekiks og blend dem i en mini mixer. Blend dem fint. Smelt herefter smørret og bland det sammen med de blendede kiks. Sørg for, at smørret bliver rørt godt ud i hele blandingen.
3. Kom kikseblandingen ned i din form og brug dine hænder til at trykke den ud i alle kanter. Bag den I midten af ovnen i 10 minutter. Tag den herefter ud og lad den køle helt af. Du kan eventuelt bruge en ske til, at trykke midten af kagen lidt ned, hvis den er hævet op efter bagning.
4. Imens kagebunden køler, påbegyndes panna cotta
5. Læg husblas i blød i koldt vand.
6. Hæld fløde og sukker i en gryde og kog fløden op under middelvarme indtil sukkeret er smeltet og fløden begynder at boble.
7. Vrid herefter din husblas og tilføj det til fløde blandingen. Rør rundt indtil husblassen er smeltet.
8. Kom panna cotta fyldet over i tærteformen. Lad herefter tærten stå ude i 30 minutter, inden den sættes på køl. På den måde når panna cotta fyldet at sætte sig en smule.
9. Sæt tærten på køl i 2 timer, så den kan sætte sig.
10. Skyl hindbær.
11. Når kagen er kølet og har sat sig, pyntes den med hindbær hele vejen rundt i kanten.
0 kommentarer