Select Page

Fersken Tærten

Jeg er blevet helt vild med at bage tærter, søde såvel som salte. Her får i så endnu en af slagen. Denne gang har jeg kreeret en fersken tærte som serveres med vanilje creme fraiche. Jeg synes det er vildt hyggeligt, at lave tærte og det at man i princippet kan komme hvilken som helst fyld i, synes jeg er et godt koncept. På den måde kan man også få ryddet ud i slik, frugt eller grøntsagsrester, uden at de skal gå til spilde. Kagen er utrolig simpel og smager fantastisk. Vaniljen er i selve kagen giver en dejlig balance til frugten.

6-8 Serveringer

1 Time

Ingredienser

Mørdej:
150g blød smør
125g sukker
250g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
1 spsk. vand

Fyld:
480g ferskner på dåse

Andet:
250g creme fraiche 18%
2 tsk. vaniljesukker

 

Fremgangsmåde

1. Start med, at røre alle ingredienserne sammen i en skål til din mørdej. Når dejen er æltet godt sammen, pakkes den ind i film og sættes på køl, i en halv time.

2. Tænd din ovn på 200°, varmluft.

3. I mellemtiden drænes dine fersken stykker på dåse. Gem eventuelt festen lagen til suppe. Skær alle dine ferskner ud i små tern.

4. Del din mørdej op i to stykker og gem det ene til låg. Rul den ene klump mørdej ud, så den passer til formen. Rul den eventuelt mellem to stykker bagepapir. Gør hele processen meget nemmere. Kom dejen i formen og sørg for, at den er kommet godt ud i alle riller. Jeg bruger en rektanglet form med målene 35×11 cm. Hvis din form ikke er non-stick er det vigtigst, at du smøre den, inden mørdejen kommes i.

5. Prik bunden med en gaffel og bag den i ovnen i 10 minutter. Det er normalt at dejen faldet lidt sammen i siderne.

6. Kom herefter alle dine fersken stykker i formen og slut af med, at rulle den sidste del af mørdejen ud og kom den henover dine ferskner, som et låg. Bag tærten i midten af ovnen i cirka 25 minutter. Serveres med vanilje fraiche på siden.

Opskrift Tip

Hvis dejen er klistret, når den ligges i formen, kan du komme vand på dine hænder. På den måde er dejen nemmere at arbejde med.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish