Peanut Butter Karamel Slice

Jeg tror, at jeg uden tvivl har fundet min nye kage favorit og det skal altså lige nævnes, at jeg ikke er den store kagespiser. I dag deler jeg det lækreste peanut karamel slice som er endt over al forventning. Kagen er super lækker i både konsistens og smag, men et must at du kan lide peanuts – da den indeholder både peanut butter og saltede peanuts. Kagen er forholdvis nem at lave og består af tre lag som laves et efter et. Jeg har brugt en crunchy peanut butter fra Green Choice som er økologisk og som består af 99,6% peanuts, hvilket er en af de ting jeg fokusere på, når jeg er på udkig efter en god peanut butter.

8 Serveringer

1.5 Time

Ingredienser

Lag 1
125g smeltet smør
1dl kokosmel
1/2dl brun farin
2dl hvedemel

Lag 2
1 dåse kondenseret mælk (397g)
2 spsk. Lys sirup
60g smør
3 spsk. Crunchy peanut butter

Lag 3
1dl brun farin
2 spsk. Lys sirup
100g smør
2dl saltede peanuts

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret et stykke bagepapir i et ildfast fad eller form med målene 23,5×23,5 cm.

2. Begynd på første lag til din peanut karamel slice.

3. Bland smør, kokosmel, farin og mel sammen i en skål, indtil du har en fast masse.

4. Kom første lag ned i det ildfaste fad og pres dejen godt ud i alle kanter og fordel den ligeligt over det hele. Bag første lag i ovnen i 15 minutter.

5. I mellemtiden påbegyndes andet lag.

6. Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved middelvarme. Sørg for at røre rundt hele tiden så den kondenserede mælk ikke brænder på. Når smørret er smeltet og fyldet er blevet ensartet, tages gryden af varmen.

7. Kom andet lag ovenpå første lag og bag dit slice I ovnen i 8 minutter, indtil overfladen begynder at blive lidt gylden.

8. Lad dit slice køle et koldt sted i 30 minutter. Bemærk at andet lag stadig er lidt flyende, når dit slice tages ud af ovnen, hvilket er helt normalt.

9. Påbegynd tredje lag.

10. Kom alle ingredienser i en gryde, pånær de saltede peanuts. Rør det hele godt rundt, indtil sukkeret er smeltet.

11. Tilføj de saltede peanuts til karamel lagen og rør dem godt ind i karamellen.

12. Kom tredje lag ovenpå dit kage slice og tilføj eventuelt lidt ekstra peanuts, hvis ønsket.

13. Bag I ovnen i 10 minutter.

14. Lad dit slice stå ude i 10 minutter og sæt den efterfølgende på køl tildækket i 30 minutter, så den kan sætte sig.

15. Husk at kagen skal opbevares på køl, da den indeholder mælke produkter.

Opskrift Tip

Når kagen er blevet bagt en sidste gang, kan der opstå bobler ovenpå karamellen, hvilket er helt normalt, når den overhedes. Prik eventuelt de største med en tandstik, resten skulle gerne forsvinde under nedkøling.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *