Tærte med Hvid Chokolade Trøffel & Granatæble

Den her tærte er nok en af mine første dessert tærter kreeret nogensinde. Jeg er blevet positivt overrasket over hvor godt granatæble fungere med chokolade. Kagen er forholdvis billig, at lave, da den ikke kræver mange ingredienser også er den teknisk nem, at lave, så selv den mest uerfaren kage bager vil kunne lave denne, efter min mening.

10 Stk. | 5 Timer(Bemærk hviletid er inkluderet)

Ingredienser

Tærtebund
250g havrekiks (jeg bruger dem fra Bisca der hedder Møn)
90g smeltet smør

Hvid chokolade trøffel
200g hvid chokolade (jeg bruger den fra Carletti)
300ml fløde
2 spsk. smør

Pynt
1 granatæble

Fremgangsmåde

1. Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmluft. Find en aflang rektanglet non-stick tærteform med løs bund frem, med målene 35 x 11 cm og smør formen med smør. Har du ikke en non-stick form er det vigtigt at du smøre den form du bruger, ellers bliver det svært at skubbe kagen ud.

2. Tag dine havrekiks og blend dem i en mini mixer. Blend dem fint. Smelt herefter smørret og bland det sammen med de blendede kiks. Sørg for, at smørret bliver rørt godt ud i hele blandingen.

3. Kom kikseblandingen ned i din form og brug dine hænder til at trykke den ud i alle kanter. Bag den I midten af ovnen i 10 minutter. Tag den herefter ud og lad den køle helt af. Du kan eventuelt bruge en ske til, at trykke midten af kagen lidt ned, hvis den er hævet op efter bagning.

4. Hak din chokolade ud i små stykker og hæld den over i en plastik skål.

5. Opvarm smør og fløde ved middelvarme, indtil fløden koger og tag den af varmen. Kom fløden over i skålen med chokoladen og rør det sammen, indtil chokoladen er smeltet. Sæt trøflen på tildækket i en time.

6. Når trøflen har været på køl, piskes den let. Hæld forsigtig chokolade trøffel oven på din kiksebund og smør den ud i alle kanter. Bemærk blandingen kan være en lille smule flyende, så vær forsigtig. Kagen sættes på frys i 15 minutter og herefter på køl i 3 timer.

7. Inden kagen tages ud fra køl pilles dit granatæble. Se eventuelt under mine Instagram videoer, hvordan.

8. Tag nu kagen ud og pynt den.

2 Kommentarer

 1. Julie

  Hej 🙂
  Jeg prøvede at lave kagen i weekenden og selvom det endte med at kagen var i fryseren over nat så stivnede det ikke – hvad Søren kan jeg have gjort forkert? Nu bliver jeg jo stædig. Der ud over brugte jeg en gummi form men det var ret svært at få kagen ud derfra og på fad. – hvordan gør du?
  Er sikker på den smager godt når jeg lige får styr på detaljerne håber du kan hjælpe.
  Bh Julie

  Svar
  • admin

   Kære Julie 🙂

   Tusinde tak for din besked og spørgsmål. Dejligt at høre du ikke giver op.

   Jeg har været inde og ændre en smule i opskrift beskrivelsen, blandt andet at chokolade trøflen sættes på køl i en time og piskes let, inden den hældes henover kiksebunden. Dette skulle gerne afhjælpe dit første spørgsmål. Ps. husk at lade fløde boble, inden du tager den af varmen.
   I forhold til form, bruger jeg en non-stick form med løs bund (som også er noteret mere detaljeret i beskrivelsen nu). Det vil sige, at kagen ligemeget hvad er nem at skubbe op. Bruger du ikke den samme form som jeg, vil jeg stærkt anbefale, at komme bagepapir i bunden af din form for, at undgå den sitution du er havnet i.

   Jeg håber dette kan være dig behjælpelig med dit andet forsøg og lad mig gerne vide hvordan det går dig. Skulle du have lyst, må du også meget gerne sende billede af dit resultat så jeg kan dele.

   Tak for at gøre mig opmærksom på manglerne.

   Du kan godt glæde dig til kagen! Den er go´.

   Rigtig god aften og held og lykke 🙂

   Mvh
   Julie, Found Of Foodcoma

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *