Select Page

Tærte med Hvid Chokolade Trøffel & Granatæble

Den her tærte er nok en af mine første dessert tærter kreeret nogensinde. Jeg er blevet positivt overrasket over hvor godt granatæble fungere med chokolade. Kagen er forholdvis billig, at lave, da den ikke kræver mange ingredienser også er den teknisk nem, at lave, så selv den mest uerfaren kage bager vil kunne lave denne, efter min mening.

10 Stk.

4 Timer (Bemærk tiden er i total)

Ingredienser

Tærtebund:
250g havrekiks (jeg bruger dem fra Bisca der hedder Møn)
90g smeltet smør

Hvid chokolade trøffel:
200g hvid chokolade (jeg bruger den fra Carletti)
300ml fløde
2 spsk. smør

Pynt:
1 granatæble

Fremgangsmåde

1. Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmluft. Find en aflang rektanglet tærteform frem med målene 35 x 11 cm og smør formen med smør.

2. Tag dine havrekiks og blend dem i en mini mixer. Blend dem fint. Smelt herefter smørret og bland det sammen med de blendede kiks. Sørg for, at smørret bliver rørt godt ud i hele blandingen.

3. Kom kikseblandingen ned i din form og brug dine hænder til at trykke den ud i alle kanter. Bag den I midten af ovnen i 10 minutter. Tag den herefter ud og lad den køle helt af. Du kan eventuelt bruge en ske til, at trykke midten af kagen lidt ned, hvis den er hævet op efter bagning.

4. Hak din chokolade ud i små stykker og hæld den over i en plastik skål.

5. Opvarm smør og fløde ved middelvarme, indtil den koger og tag den af varmen. Kom fløden over i skålen med chokoladen og rør det sammen, indtil chokoladen er smeltet.

6. Hæld forsigtig chokolade trøffel oven på din kiksebund. Bemærk blandingen er flyende, så vær forsigtig. Kagen sættes på frys i 15 minutter og herefter på køl i 3 timer.

7. Inden kagen tages ud fra køl pilles dit granatæble. Tag nu kagen ud og pynt den. Bemærk din chokolade trøffel skal flyde ud, når kagen skæres.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish