Græskar Suppe
Jeg synes suppe er perfekt til de kolde måneder herhjemme, men synes ofte de opskrifter man kan finde på nettet er for fede. Derfor har jeg med denne suppe udskiftet fløden med kokosmælk, hvilket jeg synes er en total undervurderet ingrediens. Det smager fantastisk og giver stadig suppen en dejlig rund og cremet smag. Suppen i sig selv er fantastisk og er vegansk, hvis man undlader bacon selvfølgelig.



4 Serveringer | 55 Minutter
Ingredienser
1 butternut squash
1/2 dl olivenolie
4 gulerødder
2 løg
4 fede hvidløg
1L grøntsags bouillon
1 dåse kokosmælk
Salt & peber efter smag
Pynt
100g ristede græskarkerner
1 spsk olivenolie
200 g bacontern
250g creme fraiche 18 % fedt
Bemærk bacon kan undlades, hvis man ønsker opskriften forbliver vegansk.
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og anret bagepapir på to bageplader.
2. Skræl det halver græskar (kan undlades, hvis dit græskar er økologisk, bare sørg for, at skylle det godt.)
3. Kom olie i en gryde.
4. Udhul græskaret med en ske og skær det ud i mellemstore stykker Kom græskarstykkerne i gryden med olie.
5. Skræl gulerødder, rødløg og pil hvidløgene.
6. Halver gulerødderne på langs og skær løgene i kvarte.
7. Kom gulerødder og alle løgene i gryden med græskar og svits det hele ved høj varme, indtil løgene er blevet bløde.
8. Tilføj grøntsagsboullion og lad suppen koge under låg, indtil græskarstykkerne er bløde nok til, at blive blendet. Tag herefter gryden af varmen og hæld halvdelen af boillonen fra i en skål.
9. Fordel igræskerne ud på en af bagepladerne og bag dem i ovnen i 5 minutter. Lad dem herefter køle helt af.
10. Baconternene fordeles på den anden bageplade og bages i ovnen i cirka 12 minutter, indtil sprøde. Sæt både græskarkerner og bacon ind på samme tid.
11. Tilføj kokosmælken i gryden med de kogte grøntsager og blend det hele sammen med en stavblender. Synes du konsistensen er for tyk, kan du tilføje noget af den resterende bouillon.
12. Smag suppen til med salt og peber og server den med de ristede græskarkerner, bacon og creme fraiche.
0 kommentarer