Quattro Formaggi (4 oste) Tærte

Jeg har og vil nok altid være vild med pizza på den ene eller anden måde. En af pizzaerne som ofte går igen, når vi spiser ude eller får take-out er “Quattro Formaggi” som egentlig betyder 4 oste. Jeg elsker den version og smagen fra de forskellige oste er fantastisk. Nu har jeg så taget denne pizza version “to the next level” og kreeret den bedste oste tærte som jeg har valgt at give samme navn. Den smager suverænt godt og er et must try for dig som elsker ost i alle versioner. Jeg har valgt fire ost som jeg personligt er vild med og som komplimentere hinanden rigtig godt. Du kan dog bytte ostene ud med dine egne favoritter, hvis ønsket, men vil klart anbefale at prøve min først.

4 Serveringer

1 Time

Ingredienser

Tærte Bund:
180g hvedemel
100g smør
1/2 tsk. Salt
2 spsk. Vand

Fyld:
3 æg
225g hytteost
2 kugler mozzarella
1/2 bdt frisk timian
50g blød feta
100g mascarpone
Salt og peber efter smag

Pynt:
Frisk timian

Fremgangsmåde

1. Start med at blande mel og salt sammen. Skær smørret ud i små tern og smuldr det i melet.

2. Saml herefter dejen med vand og ælt den hurtigt sammen til en kugle. Film dejen og sæt den på køl i 15 minutter.

3. Tænd din ovn på 200°, varmluft.

4. Smør en rund tærteform med en diamanter på 27,5 cm med smør. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir med en tykkelse på 1,5 cm. Lad gerne dejen hænge en smule udover kanterne, da den under bagning vil falde sammen ved varme.

5. Prik din tærte bund mange gange med en gaffel, så du undgår, at den hæver op.

6. Bag tærte bunden i midten af ovnen i 5 minutter. Tag den herefter ud.

7. Imens tærte bunden er i ovnen, piskes æg med hytteost.

8. Når bunden tages ud, tilføjes æggeblandingen som det første.

9. Pil mozzarellaen med fingrene og fordel den ud over den piskede æg.

10. Drys herefter med friske timian stilke og feta der smuldres henover.

11. Slut af med at anrette 4 spiseskeer mascarpone på toppen af tærten.

12. Inden tærten kommes i ovnen kværnes lidt peber henover.

13. Sæt tærten i midten af ovnen og bag den i 20 minutter.

14. Pynt eventuelt tærten med frisk timian.

Opskrift Tip

Hvis der er nogle af oste varianterne du ikke bryder dig om, kan de sagtens udskiftes med gorgonzola, ricotta eller brie.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *