Select Page

Rabarber Tærte Med Mazarin Fyld

Endelig er rabarber i sæson. Det er en sæsonvarer som giver mulighed for, at lave lidt af hvert. Min mor har rabarber i haven, så vi har naturligvis taget brug af dem. I år blev den første kreation med rabarber en lækker rabarber tærte med mazarin fyld. Den smager virkelig godt og passer perfekt til de kommende sommer måneder her i Danmark. Det er en kage min mor og jeg har kreeret og er ret stolt af resultatet. Jeg ser altid frem til, at komme hjem forbi, for så betyder det mor og Julie tid i køkkenet. Det er tidspunkter jeg priser og nyder hvert minut af.

6-8 Serveringer

1,5 Time

Ingredienser

Mørdej:
150g blød smør
125g sukker
250g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 æg
1 spsk vand

Mazarin fyld:
80g marcipan
80g sukker
80g blød smør
1 æggehvide

Pynt:
6-8 rabarber stængler (skal helst være tynde og lige)
1 tsk sukker

Andet:
250g creme fraiche 18%
2 tsk vaniljesukker

 

Fremgangsmåde

1. Start med, at røre alle ingredienserne sammen i en skål til din mørdej. Når dejen er æltet godt sammen, pakkes den ind i film og sættes på køl, i halv time.

2. I mellemtiden røres mazarin fyldet sammen og rabarber skylles og skæres ud i lige lange stængler på 8 cm Jeg bruger en rektanglet form med målene 35×11 cm . Hvis din form ikke er non-stick er det vigtigst, at du smøre den, inden mørdejen kommes i.

3. Rul din mørdej ud så den passer formen. Rul den eventuelt mellem to stykker bagepapir, da det gør hele processen meget nemmere. Kom dejen i formen og sørg for, at den er kommet godt ud i alle riller.

4. Tænd din ovn på 180°, varmluft.

5. Når mørdejen er kommet ned i formen, kommes dit mazarin fyld i. Smør det godt ud i alle kanter. Læg herefter dine rabarber stængler i, en efter en. Slut af med at drysse med sukker på toppen.

6. Bag tærten i midten af ovnen i cirka 40 minutter. Serveres med vanilje fraiche på siden.

Opskrift Tip

Hvis du fornemmer, at din mørdej er for blød, når den tages ud fra køl. Lad den blive i køleskabet 10 minutter ekstra, så den er nem at arbejde med, når den skal rulles ud. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish