Ricotta Gnocchi Med Basilikums Pesto

Første gang jeg smagte og lærte at lave gnocchis var i Australien. Siden da er det blevet et kæmpe hit herhjemme, da man kan vende dem i lidt af hvert og de er dejlig mættende. Derudover er de overraskende nemme at lave. Normalt bliver gnocchis lavet på kartofler, men jeg lærte at lave dem på ricotta ost, hvilket jeg foretrækker, da osten er med til at give en mere cremet konsistens end når de er lavet på kartofler. Den her gnocchi ret er min favorit, men kan love jer for, at der vil komme flere forskellige varianter fremadrettet. Opskriften i dag er stegte ricotta gnocchis vendt i en hjemmelavet basilikums pesto.

4 Serveringer

1 Time

Ingredienser

Gnocchi Dej:
450g ricotta
230g hvedemel
80g revet parmesan ost
1 knivspids muskatnød
Salt og peber efter smag

Basilikums Pesto:
1,5 bdt. Frisk basilikum
1 hvidløg
20g pinjekerner
50g revet parmesan ost
2dl olivenolie
Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde

1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål til din gnocchi dej. Sæt dem på køl i 15 minutter. Drys en bageplade med lidt mel.

2. Imens din gnocchi dej er på køl forberedes pestoen. Skyl og pluk basilikum, pil hvidløg og riv parmesan. Blend alle ingredienser sammen og sæt det på køl indtil brug.

3. Tag din gnocchi dej ud og rul dejen ud i lange pølser. Drys bordet med en lille smule mel. Jeg får ca. 3 lange pølser ud af en portion dej. Når dejen er rullet ud, skæres stykkerne med 1,5 cm tykkelse. Placer stykkerne på den mel dryssede bageplade.

4. Når alle gnocchis er skåret ud, koges vand op i en gryde med lidt salt. Når vandet koger, kommes gnocchis I lidt ad gangen. Lad dem koge indtil de popper op til overfladen og tag dem herefter og lig dem over på en stegepande.

5. Når du har kogt alle dine gnocchis steges de ved middelvarme på stegepanden ved middelvarm med lidt olie. Steg dine gnocchis indtil de er gyldne og rør tilsidst pestoen i ved svag varme.

Opskrift Tip

Du kan også vende dine gnocchis i flødeost eller hjemmelavet pomodoro (tomat) sauce.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *