Rødbede Boller

Jeg elsker at bage boller. Jeg er mest til den nemme slags som ikke tager langt tid at lave og som ikke skal formes perfekt. En god måde at lave boller på er eksempelvis at bruge sine grøntsagsrester som man har liggende i køleskabet. Dette kan være alt fra gulerødder, squash, kartofler, søde kartofler eller rødbeder. Jeg har udviklet en ny opskrift på rødbede boller som smager fantastik godt. Derudover indeholder bollerne også solsikkerne fra Svansø og græsk yoghurt, hvilket giver dem en god svampet konsistens. Er du vild med grøntsags boller kan du også min opskrift på gulerodsboller som blandt andet var den mest brugte brød opskrift i 2020.

10 Stk.

2 Timer

Ingredienser

25g gær
2dl lunken vand
450g revet rødbede
1 spsk. græsk yoghurt
60g solsikkekerner
1 tsk. Groft salt
550g hvedemel
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Skræl og riv rødbederne.

2. Oplæs gæren i den lunkne vand.

3. Kom resterende ingredienser i gær blandingen og ælt det godt sammen.

4. Sæt dejen til hævning tildækket i en time. (dejen skal være klistret, når den sættes til hævning).

5. Tænd din ovn på 200°, varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.

6. Når dejen er færdig med at hæve, formes bollerne. Kom lidt vand på hænderne for, at undgå dejen klistre.

7. Når bollerne er formet, pensles de med æg.

8. Bag dem i midten af ovnen i cirka 12 minutter.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *