Select Page

Rosin Kanel Brød

Med alle de jule produkter der i dag findes, er mulighederne for hvad man kan kreere uendelige. Du kan lave alt fra simple opskrifter til de mere avancerede, hvis du har tiden og idéerne til det. Jeg kan lide begge dele, men tør ofte til de mindre avancerede, da de smager ligeså godt, kræver mindre ingredienser og kan laves af alle, om du er nybegynder eller ej. Derfor deler jeg i dag det nemmeste rosin kanel brød med lækre rosiner fra Svansø. Brødet smager himmelsk og med en klat smør, endnu bedre. Er det tørt efter nogle dage, kan jeg anbefale at riste det i skiver, inden de spises.

4 Serveringer

1,5 Time

Ingredienser

50g gær
1dl lunken vand
1dl letmælk
1 spsk. Sukker
1 tsk. stødt kanel
100g rosiner fra Svansø
350g hvedemel
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Opløs gæret i den lunkne vand.

2. Kom herefter resterende ingredienser i skålen, pånær melet som hældes lidt på slum.

3. Når alle ingredienser er æltet godt sammen, sættes dejen til hævning i en time, tildækket.

4. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

5. Hæld brødet ud på pladen og form det som et brød.

6. Pensel brødet med æg og kom det herefter i midten af ovnen i cirka 15 minutter.

Opskrift Tip

Du kan også tilføje tørrede tranebær og stødt ingefær til brødet.

Brødet smager super godt ristet med smør.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish