Rug Müsli Snacks

I dag deles en lækker opskrift på rug müsli snacks med blandt andet rugbrød, loppefrøskaller og mørk chokolade. De her snacks er simpelthen så gode også mætter de godt. Jeg afprøvede dem både som en slags bolle med smør og helt uden noget som en almindelig snack på farten eller til madpakken og begge måder fungere lige godt. Jeg har brugt loppefrøskaller for første gang fra Svansø og de har fungeret super godt til at give dejen en lidt nøddeagtig smag. Som nævnt tidligere er de gode til madpakken og med den mørke chokolade kan de små snacks også dæmpe sukkersulten.

12 stk | 2.5 Timer

Ingredienser

2 dl blandede kerner
1 dl kogende vand
50g gær
2dl lunken vand
100g rugbrød (ligemeget hvilken slags)
1 spsk. Akacie honning
1 tsk. Salt
100g dadler
70g mørk chokolade (70%)
20g loppefrøskaller
15g hvedemel
130g rugmel.

Fremgangsmåde

1. Start med at ligge dine valgte kerne I blød i kogende vand. Lad dem stå, indtil vandet er trukket ind i kernerne.

2. Smuldrer gæren og opløs den i den lunkne vand.

3. Smuldrer rugbrødet i gær blandingen og rør det rundt.

4. Tilføj honning og salt.

5. Pil stenene ud af dadlerne og hak den mørke chokolade groft og kom det herefter i dej blandingen.

6. Som det sidste tilføjes loppefrøskallerne, hvede og rugmel. Tilføj melet på slum. Æxlt det hele godt sammen. Dejen er klar til hævning, når den slipper siderne på skålen. Noter, at den gerne må være lidt klistret i konsistens.

7. Lad dejen hæve tildækket i 1,5 time.

8. Tænd din ovn på 175°, varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.

9. Form dine rug snacks og pres dem en flade med form som en hakkebøf.

10. Bag dem i midten af ovnen i cirka 25 minutter.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *