Scones M. Fløde & Abrikos Syltetøj Fra Good Good
Scones! Siger du ‘s-con’ or ’s-cone’?
Vi kender dem nok alle og jer som har besøgt Storbritannien har sikkert ligesom jeg selv, fået en til den varme afternoon tea. Jeg elsker scones og det er alt for lidt, de bliver bagt herhjemme. Egentlig kan jeg allerbedst lide dem med chokolade, men første forsøg på en opskrift, skulle altså være den almindelig engelske scone. Dog er min scone opskrift ikke helt “almindelig”, da den ikke indeholder raffineret sukker, men den smager fantastisk og selv Adam min kæreste som er et kæmpe sukker monster er vild med dem. Mine scones er serveret med let pisket fløde og en lækker abrikos syltetøj fra Good Good som er baseret på 100% frugt. Det giver en god balance med de tre elementer og det, at syltetøjet er sødt på en naturlig måde giver plads til smagen fra scone bollen.




12 Stk.

35 Minutter

Ingredienser
450g hvedemel
100g blød smør
2 tsk. bagepulver
2dl mælk
2 tsk. Citronsaft
Andet:
1/4L fløde
Abrikos syltetøj fra Good Good
Fremgangsmåde
1. Tag smørret ud af køleskabet, så den kan få en stue temperatur.
2. Tænd din ovn på varmluft, 200 grader og anret et stykke bagepapir på en bageplade.
3. Kom mel, smør og bagepulver i en røremaskine og ælt det, indtil de to komponenter, begynder at smuldre.
4. Mål mælken op og rør citronsaften i. Kom herefter mælken i den smuldrede mel/smør blanding. Ælt det godt sammen, indtil dejen giver slip på skålen.
5. Form dejen til en aflang pølse og skær 12 stykker ud og anret stykkerne på bagepladen. Lad dem være som de ser ud og form dem ikke efterfølgende.
6. Pensel stykkerne med lidt mælk.
7. Bag dine scones I midten af ovnen i 12 minutter.
8. I mellemtiden piskes fløden let.
9. Når dine scones er færdige køles de af, inden servering.
10. Server dine scones med fløde og abrikos syltetøj.
0 kommentarer