Shakshuka
Er du på udkig efter en lækker ret til brunch som indeholder en masse grønt og serveres med brød efter eget valg? Så vil mit bud falde på min shakshuka som jeg i dag deler med jer på bloggen. Retten er vegetarisk og kendetegnes ved æggene som ligger og simre på tippen. Det er en af mine yndlings retter, at spise til enten brunch eller froskost og igen er det en ret man kan variere med – så er du ikke til peberfrugt, kan denne i stedet skiftes ud med aubergine, bønner eller squash – valgmulighederne er mange!




4 Serveringer

40 Minutter

Ingredienser
5 spsk. Olivenolie
2 rødløg
2 hvidløg
1 tsk. Chiliflager
1/2 tsk. Spidskommen
1/2 tsk. Paprika
75g frisk spinat
1 rød og gul peberfrugt
100g cherrytomater
1 dåse tomatpuré
1 dåse hakkede tomater m. Basilikum
4 æg
Pynt:
1 bdt. Frisk persille
25g blød feta
1 avocado
Sriracha chili sauce (hvis man lyster)
Andet:
Pitabrød eller fladbrød
Fremgangsmåde
1. Kom olie på en mellemstor pande og varm den op til middelvarme.
2. Skær løg og hvidløg ud i tern og tilføj på den opvarmede pande sammen med chiliflager, spidskommen og paprika.
3. Skyl og skær peberfrugterne ud i små tern.
4. Skyl og halver cherrytomaterne.
5. Når løgene er blevet bløde tilføjes spinaten. Vend den rundt, indtil den er bleve blød.
6. Når spinaten er blevet blød tilføjes peberfrugt ternene og de halve tomater til panden.
7. Når peberfrugt og tomater er al dente tilføjes tomat puréen. Vend den rundt i resten af ingredienserne på panden.
8. Tilføj nu de hakkede tomater og lad det simre i 10 minutter, imens du røre lidt undervejs.
9. Når retten har simret i 10 minutter, laves der fire små uddybninger i tomatfyldet (dette er uddybningerne til æggene).
10. Slå æggene ud et efter et og placer et i hver uddybning. Kom låg på panden og lad retten simre ved middelvarme i 12 minutter.
11. I mellemtiden skylles den friske persille.
12. Finhak persillen.
13. Smulrer den bløde feta.
14. Skræl og skær avocadoen ud i aflange tynde skiver.
15. Lun lidt brød i ovnen.
16. Du kan se din shakshuka er færdig, når æggeblommerne er bløde og hviden fast.
17. Når shakshukaen er færdig pyntes den med persille, feta, avocado og Sriracha chili sauce.

0 kommentarer