Select Page

Skinkestang

(Puff Pastry Ham Scroll)

I dag deler jeg min opskrift og bud på den klassiske skinkestang som havde sit gennembrud i 90’erne. Det er en ret jeg husker min mor har serveret meget til os som børn. Den er super nem at lave og man kan flette eller forme den som man ønsker. Min skinkestang indeholder blandt andet frisk purløg, lidt rød peberfrugt, skinkestrimler og champignon. Den smager skønt og kan serveres både varm eller kold dagen efter. Når vi har haft rest, har jeg eksempelvis brugt den som del af madpakken. Når den er kold er den også nemmere at skære, da smørosten har sat sig.

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

1 plade butterdej (275g)
200g skinkestrimler
1 bdt. Frisk purløg
1/2 rød peberfrugt
100g champignons (jeg køber dem der allerede er skåret)
300g neutral smøreost
1,5 tsk. Mild sennep
Salt & peber til pensling
1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde

1. Fold din butterdej ud på et stykke bagepapir med et skærebræt under.

2. Skær omkring 18 strimler på hver side af butterdejen (aflange side). Lad midten være som den er. Se billedet nederst hvordan.

3. Skyl purløg, peberfrugt og champignons.

4. Hak purløg og skær peberfrugt ud i tern. Hvis du køber champignons du selv vil skæres, skal de skæres i tynde skiver.

5. Smelt smøreosten på en pande ved middelvarme. Når osten er blevet flyende tilføjes, skinkestrimler, sennep, purløg, peberfrugt og champignons. Rør det hele godt rundt.

6. Smag til med salt og peber.

7. Kom smøreoste blandingen på det midterste stykke som ikke er skåret i. Saml det godt hele vejen ned og kom det ikke for tæt på de to ender, da der skal være plads til at samle.

8. Tænd din ovn på 175°, varmluft.

9. Begynd nu at samle skinkestangen.

10. Tag en strimmel fra en af siderne og brug den til at lukke enden. Tag herefter en strimmel fra modsatte side og kør den henover ostefyldet. Fortsæt skiftevis med at bruge en strimmel fra hver side, indtil du har flettet hele vejen ned. Brug igen sidste strimmel i modsatte side til at lukke enden med.

11. Kom skinkestangen over på en bageplade.

12. Pensel den med æg og bag den i midten af ovnen i cirka 25 minutter.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish