Småkager Med Tranebær & Sød Lakrids
JEG ELSKER LAKRIDS. Jeg har ikke nogle præferencer. Jeg kan lide det hele. Dog spiser jeg nok mere saltet end sød. Jeg har bagt de her cookies så alle kan være med. Når jeg siger alle, mener jeg mine udenlandske følger, da jeg har erfaret fra mine australske venner, at de faktisk godt kan lide den søde lakrids, men slet ikke kan fordrage den saltede. Derfor har jeg kreeret disse lækre småkager med sød lakrids og tørrede tranebær. Det giver en dejlig rund smag til kagen og bliver ikke saltet som andre småkager med lakrids, hvor vi har tildens til, at komme salmiak (saltet) lakrids eller pulver i.




60 stk ca. 4 Ruller

45 Minutter

Ingredienser
115g sød blød lakrids
500g hvedemel
1 tsk. bagepulver
375g saltet smør
500g brun farin (du kan også bruge almindelig sukker eller rørsukker)
2 æg
90g tørrede tranebær
Fremgangsmåde
1. Hak din lakrids.
2. Sigt mel og bagepulver i en skål. Skær din smør ud i små tern og kom dem ned i melblandingen. Ælt det godt.
3. Kom herefter resten af ingredienserne i og bland det hele. Ælt det på maskine eller i hånden.
4. Kom kage dejen ud på bordet og del den op i 4 lige store stykker.
5. Rul stykkerne ud til aflange pølser og rul dem ind i film. Læg dem i fryseren i 30 minutter.
6. Tænd din ovn på 180°, varmluft. Anret bagepapir på to bageplader.
7. Når rullerne er hårde, tages de ud. Begynd at skære dine småkager med 1 cm tykkelse.
8. Placer kagerne med mellemrum på bagepladerne og bag dem i midten af ovnen i 8 minutter cirka. Når kagerne er færdige, tages de ud og kommes på en rist, hvor de skal køle helt af.
9. Kom kagerne i kagedåser eller små poser.

0 kommentarer