Lady & Vagabonden Spaghetti Meatballs

Jeg elsker, at lave den her ret! Den smager bare fantastisk også minder den mig om Disney filmen “Lady & Vagabonden”. Det er en ret som er dejlig, at have som “rester” til dagen efter og hvis du spørger mig, så smager rester ligeså godt, hvis ikke bedre.

4 Serveringer | 1 Time

Ingredienser

Kødboller
2 stykker fuldkorns toast, du kan bruge alt slags brød
1dl mælk
500g hakket oksekød
1 rødløg, hakket fint
2 fed hvidløg, presset
1 stor håndfuld frisk oregano, hakket groft
1 æg
1 tsk tørret oregano
1 spsk citronsaft
1dl revet parmesanost
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet peber

Tomatsauce
2 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, presset
4 Roma tomater, tern
½ bdt frisk basilikum, pillet
1 tsk tørret oregano
3 spsk rapsolie
750ml passatasauce
2 ds hakkede tomater m. basilikum
1,5 spsk balsamico
Smag til med salt og peber 

Andet
Rapsolie, til stegning
600g spaghetti
Parmesanost
Frisk Basilikum 

Fremgangsmåde

1. Riv toastbrødet i små stykker og kom det i en skål med mælk. Lad brødet bløde op og hæld herefter overskydende mælk fra. Kom derefter resterende ingredienser i skålen med brød og mælk.

3. Opvarm en stegepande med lidt olie og steg kødbollerne i 5 minutter. Tag dem herefter af varmen. Bemærk at kødbollerne med vilje ikke bliver gennemstegte.

4. Begynd nu med din napolitana sauce. Kom løg, hvidløg, friske tomater, basilikum og oregano på en opvarmet pande med olie – panden skal være med dyb kant. Lad elementerne stege, indtil løgene er bløde. Tilsidst tilføjes passatasauce, de hakkede tomater, balsamico, olivenolie og peber. Lad det simre under låg i cirka 15 minutter. 

5. Kom forsigtigt kødbollerne i tomatsovsen og lad det hele simre under låg i 20 minutter ved middelvarme.

6. Kog i mellemtiden din spaghetti efter anvisning i letsaltet vand.

7. Pynt retten med friskrevet parmesan og frisk basilikum. 

Opskrift Tip

Opskriften kan også laves i en vegetarisk version ved, at undlade kødet. Hvis du iøvrigt har brødrester liggende, kan du sagtens bruge dem i stedet for toastbrødet.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *