Spicy Tomatsuppe

Endnu en lækker suppe til de kolde vinter måneder. Jeg er stor tilhænger af suppe, da det ofte er super nemt at lave, der er altid rester og plads til at fryse ned. Min mor har i sin tid lært mig, at lave den her suppe hvoraf jeg har videreudviklet den. Hun har i det hele taget lært mig rigtig mange ting indenfor mad verdenen og hun er uden tvivl den person som har fået mig til, at bibeholde interessen for mad (hun fortjener credit)! Man kan i øvrigt fravælge, at tilføje chili, hvis man ikke bryder sig om halv stærk mad.

4 Serveringer | 55 Minutter

Ingredienser

1kg modne roma tomater
2 pk. Cherry tomater (dem på stilk)
1 lang rød chili
2 rødløg
3 fede hvidløg
2 spsk. balsamico
1 bdt. frisk basilikum
1 dåse hakkede tomater (med basilikum)
1,5dl olivenolie
Salt & peber efter smag

Pynt: 
1 pk. bacon (cirka 6 slices) 
100g creme fraiche 18% 
Frisk basilikum 

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovn på 200°, varmluft. Arranger bagepapir på to bageplader.

2. Vask alle dine tomater. Skær toppen af roma tomaterne og hak dine rødløg ud i fire både. Pil hvidløg og hak toppen af dine chilis og halver dem.

3. Anret nu tomater, løg og chili på en bageplade. Lad dine roma tomater stikke med enden opad og skær et lille kryds i toppen af hver tomat (på den måde løsner skindet sig, under bagning. Vend dine chilis så frøene vender opad. Drys med olivenolie, salt og pepper. Bag dine ingredienser i midten af ovnen i 20 minutter.

4. Anret bacon på den anden bageplade og sæt det i ovnen i cirka 15 minutter, indtil sprødt. Når færdig, hakkes det i mindre stykker.

5. Imens dine komponenter er i ovnen, kan du gå igang med, at skylle og pille den friske basilikum.

6. Når dine grøntsager er færdigbagte tages de ud. Start med, at pille skindet af dine roma tomater og brug en kniv til at skrabe skindet af din chili. Tag dine cherrytomater af stilken og kom alle ingredienser i en gryde. Blend det hele, deriblandt din basilikum og hakkede tomater. Smag til med balsamico, salt & peber.

7. Top suppen med bacon, creme fraiche og frisk basilikum.

Opskrift Tip

Ønsker du at suppen skal være vegansk, er bacon og creme fraiche, det eneste du skal undlade. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *