Select Page

Spiselige Gravpladser Begravet i Chokolade Mousse

Med højtider og traditioner er det ofte muligt at tænke ud af boksen og kreere nogle skøre opskrift ideer. Den her opskrift er super nem. Jeg har altid gerne ville lave nogle små gravsten desserter og derfor var det oplagt, at prøve af nu hvor halloween stod for døren. Desserten er god underholdning og smager dejligt.

8 Stk.

2 timer (Hviletid inkluderet)

Ingredienser

Chokolade Mousse:
Læg husblas i blød i koldt vand
1 æggehvide
1 spsk. Sukker
150g mørk chokolade 59,9% (Callebaut)
4 æggeblommer
2 spsk. Sukker
3dl piskefløde

Topping:
80g kokosmel
3 tsk. grøn frugtfarve

Andet:
8 thin Oreos (se billede)
100g glasur
1/4dl kogende vand

Fremgangsmåde

1. Læg husblas i blød i koldt vand.

2. Pisk æggehviden luftig sammen med en spsk. sukker.

3.Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad.

4.Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker luftigt.

5.Vrid din husblas fri for vand og smelt den ved svag varme i en gryde. Når husblassen er smeltet, tages den af varmen. Lad den stå og køle i max 2 minutter.

6.Kom lidt af de piskede æggeblommer i husblassen og rør det rundt. Overfør herefter blandingen med husblas til skålen med resterende piskede æggeblommer og pisk det godt.

7.Kom den smeltede chokolade i de piskede æggeblommer lidt ad gangen, samtidig med at du pisker.

8.Pisk din fløde let og vend den herefter i chokolade blandingen. Vend den forsigtigt sammen, indtil farven er ensfarvet.

9.Som det sidste vendes de piskede æggehvider forsigtigt i chokolade blandingen. Brug en dej skraber til at vende den rundt.

10.Anret din chokolademousse I små glas, dæk dem til og sæt dem på køl i 2 timer.

11.I mellemtiden laves topping og Oreo gravsten.

12.Bland kokosmel med den grønne frugtfarve og rør det godt sammen, indtil al kokos er grønt.

13.Hæld kokos melet ud på et stykke bagepapir og fordel det godt. Lad det stå og tørre, indtil brug.

14.Bland flormelis og vand sammen og kom glasuren i en lille sprøjtepose som er nem, at håndtere. Sørg for, at du kun skære en lille del af tuden på posen, da det ellers bliver problematisk at skrive på Oreo kiksene.

15.Skriv R.I.P med glasuren på 8 tynde Oreo kiks og lad dem herefter tørre.

16.Når din chokolade mousse har sat sig, trykkes dine Oreo “gravsten” ned i moussen. Tryk dem næsten halvvejs ned, men ikke helt.

17.Pynt med din grønne kokosmel, så det ligner græs.

18.Er du god til fondant kan du eventuelt lave noget kreativt dekoration. Jeg var heldig, at finde små fine græskar i Rema 1000.

Opskrift Tip

Nu er jeg stor fan af mørk chokolade og til denne dessert var det oplagt, men du kan sagtens skifte den mørke ud med lys eller hvid chokolade.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish