Squash tærte M. Bacon & rosmarin

4-6 Serveringer

50 Minutter

Ingredienser

Tærtedej:
180g hvedemel
100g blødt smør
1/2 tsk. Salt
2 spsk. Vand

Fyld:
200g bacon tern
1 squash
2 løg
1 BDT. Frisk dild
1 håndfuld frisk rosmarin
450g hytteost
3 æg
1 tsk salt og peber

Fremgangsmåde

1. Start med tærtedejen. Bland mel og salt sammen. Skær smørret ud i små tern og smuldr det i melet. Saml herefter dejen med vand og ælt den hurtigt sammen til en kugle. Film dejen og sæt den på køl i 15 minutter.

2. Tænd din ovn på 200°, varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.

3. Bag dine bacontern i ovnen, indtil de er sprøde. Ovnen skal fortsat være tændt.

4. Smør en rund tærteform med en diamanter på 27,5 cm med smør. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir med en tykkelse på 1,5 cm og læg den herefter hen over tærteformen. Lad gerne dejen hænge en smule udover kanterne, da den under bagning vil falde sammen ved varme.

5. Prik din tærte bund mange gange med en gaffel, så du undgår, at den hæver op på midten. Bag bunden i midten af ovnen i 5 minutter og tag den herefter ud.

6. Skyl grøntsager og urter til fyldet. Riv squashen, skær løg i tern, finhak dild og pil en håndfuld blade af den friske rosmarin. Kom hytteost, æg og de resterende ingredienser i en skål og pisk det hele sammen.

7. Hæld fyldet ned i tærteformen og fordel det ud med en ske.

8. Bag tærten i midten af ovnen i 25 minutter.

9. Pynt tærten med frisk lidt rosmarin.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *