Stavtrup Rouladen By Foodcoma

I starten af juni måned, var jeg så heldig, at blive spurgt om jeg kunne tænke mig, at udarbejde en lækker kageopskrift, til et kageevent i Stavtrup i forbindelse med et skoleprojekt. Det skulle være en kage som var nem og ligetil for alle og samtidig en kage som kunne være signatur for byen. Var ikke i tvivl om, at det skulle være en roulade af en slags, da man kan freestyle med både fyld og pynt. Og her er den – Stavtrup rouladen som endte ud med et fyld af brombær og dekorativ syrlig topping.

1 Rulle (8-10 Slices)

1 Time

Ingredienser

Roulade:
3 store æg
120g sukker
120g mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. Kakao

Brombærfyld:
300g frosne brombær
1/4 fløde
2 spsk. Creme friche 18% fedt
45g flormelis

Pynt:
100g mørk chokolade
1 bk. friske brombær
Skovsyre & Krymmel (Dette er valgfrit) – mit krymmel er fra Odense Marcipan)

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 180 grader, almindelig ovn.

2. Mål de frosne brombær af, kom dem i en si og kom resten tilbage på frost.

3. Pisk æg og sukker luftigt.

4. Kom herefter resterende ingredienser i til roulade dejen og pisk det godt.

5. Fold et stykke bagepapir 1 cm ind på hver side.

6. Anret bagepapiret på en bageplade tilhørende din ovn.

7. Kom dejen ud på bagepapiret og smør den ud, så den er jævn alle steder. Bemærk at dejen vil se meget tynd ud, når den er fordelt ud, men den vil hæve op ved varme.

8. Kom roulade dejen i ovnen i cirka 8 minutter.

9. I mellemtiden drysses et stykke bagepapir let med sukker.

10. Når roulade dejen er færdig, vendes den ovenpå bagepapiret med sukker.

11. Læg et vådt viskestykke henover bagepapiret som nu ligger øverst. Vandet viskestykket vrides i, skal være varmt.

12. Begynd på brombærfyldet.

14. Mos de optøede brombær med en gaffel og hæld saften fra.

15. Pisk fløden stiv og vend herefter de moste brombær i, samt creme fraiche og flormelis. 

16. Smør dit brombær fyld udover roulade dejen og rul den sammen ved hjælp af bagepapiret kagen ligger på.

17. Smelt din chokolade over vandbad. Kom den derefter I en lille sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Drys den hen over rouladen fra side til side.

18. Skyl de friske brombær og dup dem tørre med et viskestykke.

19. Pynt med friske brombær, skovsyre og krymmel.

Opskrift Tip

Det er vigtigt at komme, et fugtigt viskestykke henover roulade kagen, inden den rulles. På den måde undgår man, at den sprækker under rulning.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *