Studenterbrød
Alle kager indeholdene trøffel dej, synes jeg personligt er vildt lækkert. Da jeg var barn elskede jeg at svinge forbi den lokale bager og købe en trøffel, træstamme eller studenterbrød. Med tiden er jeg selvfølgelig blevet mere bevidst om de såkaldte ”kagerester” og kvalitet. Den dag I dag er det sjældent jeg køber en trøffel kage udefra, da jeg foretrækker, at lave dem selv og så kan mange af jer nok også give mig ret i, at alt hjemmelavet bare er en tand bedre, end det man køber. Med den lille snak følger her en lækker opskrift på hjemmelavet studenterbrød. Kagerne smager fantastisk og det gode er, at du i princippet kan bruge alle slags kagerester, dog anbefaler jeg brownie eller wienerbrøds rester, da det giver den bedste konsistens. Hvis du ikke kan spise det hele, kan kagerne snildt fryses ned og bruges på et andet tidspunkt.




10-15 Stk.

2 Timer (Hviletid inkluderet)


Ingredienser
Mørdej:
300g hvedemel
150g blød smør
100g flormelis
1 stort æg
Mellemlag:
1 glas hindbær syltetøj
Kagedej:
1250g kagerester (jeg bruger altid rester fra min brownie, men du kan også bruge kager som roulade, mazarin og sandkage.
3 spsk. kakao
3 spsk. hindbær syltetøj
3 spsk. romessens
Pynt:
150g flormelis
1 1/2 spsk. vand
Tørrede hindbær fra Svansø
Fremgangsmåde
1. Tænd din ovn på 200°, almindelig ovn.
2. Skær smør ud i små tern og ælt herefter alle ingredienserne sammen til mørdejen. Bedste resultat, sker ved at gøre det med hænderne. Form dejen som en kugle.
3. Kom film omkring din mørdejs kugle og lad den hvile på køl i 30 minutter.
4. Rul dejen ud på et stykke bagepapir. Rul den ud som en firkant med målene 25x25cm.
5. Kom dejen over på en bageplade og bag kagebunden i ovnen i cirka 12 minutter, indtil gylden i kanterne hele vejen rundt.
6. Når mørdejs bunden er færdig, skal den køle helt af.
7. Kom dine kage rester kage, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine med dejkroge og ælt det godt sammen. Smag til med romessens. Form herefter dejen som en kugle og film den. Sæt den på køl i 20 minutter.
8. Smør et tyndt lag hindbær syltetøj på kagebunden.
9. Kom nu kageblandingen ud på kagebunden og form den så den passer til bunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
10. Rør din glasur sammen.
11. Når kagen har stået på køl smøres glasuren henover ved hjælp af en pallet.
12. Pynt kagen med frysetørrede jordbær fra Svansø.
13. Når glasuren har sat sig, skæres den ud i små firkanter.

0 kommentarer