Svampede Kanelsnegle

Mhhhhh er der noget bedre end snaskede kanelsnegle til kaffebordet? Jeg deler i dag en super lækker opskrift på kanelsnegle hvor dejen blandt andet indeholder mandelmel som giver brødet en lækker svampet konsistens (også dagen efter).
For mig, kan kanelsnegle kan spises året rundt og smager helt fantastisk, så længe de ikke er tørre! Jeg håber i vil nyde godt af opskriften. Jeg skal i hvert fald snart lave dem igen!

15-20 stk.

1,5 time

Ingredienser

Dej
50g gær
1 spsk sukker
100g smør
2dl letmælk
1 tsk salt
100g mandelmel
450g hvedemel

Remonce
150g blød smør
130g brun farin
2 tsk stødt kanel

Glasur
2dl flormelis
1½ spsk kogt vand

Andet
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Start med at blande alle ingredienserne sammen til din remonce og sæt den derefter på køl.

2. Gå i gang med dejen til kanelsneglene. Smulrer gæret i en skål og drys sukker hen over. Lad ingredienserne stå indtil sukkeret har blødgjort gæret og rør det herefter sammen med en ske. 

3. Lun smør og mælk i en gryde og rør det rundt, indtil smørret er smeltet.

4. Kom de tørre ingredienser i skålen med gær og sukker og tilføj derefter mælk og smør. Ælt det hele godt sammen – gerne på en rørmaskine. Dejen slipper skålen, når den er æltet helt sammen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. 

5. Tag din remonce ud fra køl, så den kan få stuetemperatur. 

6. Bland ingredienserne sammen til din glasur. Lad glasuren stå ude, indtil den skal bruges.

7. Anret et stykke bagepapir i en bradepande med målene L42 x B29 centimeter. 

8. Når dejen har hævet, kommes den ud på en mel belagt overflade og rulles ud til en aflang firkant med cirka mål 50×30 centimeter. Smør din remonce ud over hele dejen ved hjælp af en dejskraber. Undlad kanterne hele vejen rundt. 

9. Rul dejen sammen på den korte led så stramt så muligt, uden at dejen går i stykker. Skær sneglene ud, så du får 15 stk. Anret tre styks i hver række i din bradepande. Lad sneglene hæve tildækket i 30 minutter. 

10. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft og pensel sneglene med æg. Bag dem i midten af ovnen i 15 minutter. Lad kagerne køle helt af, inden den pyntes med glasur.

Opskrift Tip

Sørg for at rulle dejen stramt, da du på den måde undgår, at sneglene under bagning bliver ujævne i højden.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *