Svampede Kanelsnegle

Mhhhhh er der noget bedre end snaskede kanelsnegle til kaffebordet? Jeg deler i dag en super lækker opskrift på kanelsnegle hvor dejen blandt andet indeholder mandelmel som giver brødet en lækker svampet konsistens (også dagen efter).
For mig, kan kanelsnegle kan spises året rundt og smager helt fantastisk, så længe de ikke er tørre! Jeg håber i vil nyde godt af opskriften. Jeg skal i hvert fald snart lave dem igen!

15-20 stk.

1,5 time

Ingredienser

Dej:
50g gær
1 spsk. rørsukker
100g smør
2dl letmælk
1 tsk. Salt
100g mandelmel
450g hvedemel

Remonce:
150g blød smør
130g brun farin
2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. Kardemomme

Glasur:
2dl flormelis
1,5 spsk. Kogt vand

Andet:
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Start med at blande alle ingredienserne sammen til din remonce. Sørg for, at ælte alle ingredienser godt ind i den bløde smør.

2. Sæt i mellemtiden remoncen på køl. 

3. Smulrer gæret i en skål og drys sukker henover. Lad det stå indtil sukkeret har blødgjort gæret og rør det herefter rundt. 

4. Opvarm smør og mælk sammen og rør det rundt, indtil smørret er smeltet. Tag det herefter af varmen og lad det stå, indtil blandingen er lun. 

5. Vej resterende ingredienser af i mellemtiden. 

6. Kom den lune blanding med smør og mælk i skålen med gær og bland det sammen. 

7. Herefter tilføjes resterende ingredienser på slum. 

8. Når dejen lige præcis slipper skålen, er den klar til hævning. 

9. Lad den hæve i 30 minutter tildækket. 

10. Tag din remonce ud fra køl, så den kan få stuetemperatur. 

11. Bland ingredienserne sammen til din glasur og rør den godt rundt. Lad den stå ude, indtil brug. 

12. Tænd din ovn på 200 grader, almindelig ovn. Anret et stykke bagepapir i en bradepande med målene 32x20cm. 

13. Når dejen har hævet, kommes den ud på en mel belagt overflade og rulles ud til en aflang firkant med målene 30×50 cm. 

14. Smør remoncen udover hele dejen med en dejskraber. Undlad kanterne hele vejen rundt. 

15. Rul den som en roulade så stramt så muligt. 

16. Skær sneglene ud så du cirka kan fitte 15 stk. i din bradepande. 

17. Pensel dem med æg og bag dem i midten af ovnen i 15 minutter. 

18. Lad kagerne køle af, inden den pyntes med glasuren. 

Opskrift Tip

Sørg for at rulle dejen stramt, da du på den måde undgår, at sneglene under bagning bliver ujævne i højden.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *