Tabouleh

Tabouleh er en libanesisk salat som normalt blandes op med bulgur. Første gang jeg skulle lave salaten, blev jeg ret overrasket over hvor meget persille der egentlig skulle bruges. Men den er altså god nok. Persillen er nærmest hovedingrediensen i den her salat og smagen fra urten giver en helt speciel smag og balance til retten som ikke kan undlades.
Jeg har lavet min egen version som er blandet op med quinoa, da jeg synes det smager fantastisk og det fungere super godt med grøntsagerne og generelt i diverse salater.

6 Servings

30 Minutter

Ingredienser

Salat:
3dl quinoa
3 bdt. Frisk persille
1/2 agurk
5 blomme tomater
1 rødløg

Dressing:
2 citroner (økologiske, da du skal bruge både saft og skald). Brug kun skald fra en citron, men saft fra begge
1 fed hvidløg
1 spsk. sukker
5 spsk. olivenolie
Salt & peber efter smag

Fremgangsmåde

1. Start med at koge din quinoa som anvist. Husk at skylle din quinoa i kold vand først og salte vandet let. Når din quinoa er færdig, skylles den i kold vand.

2. I mellemtiden skylles alle grøntsager. Finhak din persille. Halver tomater og agurk på langt og skrab kødet med frøene ud. Hak dit løg i fine små tern.

3. Bland alle dine ingredienser sammen.

4. Bland alle dine ingredienser sammen til dressingen og pisk den godt, indtil den bliver tykkere i konsistensen.

Opskrift Tip

Du ved du er på rette vej med dressingen, når olien begynder at optage resterende ingredienser. Det vil sige, går i et med resten.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *