Select Page

Vegansk Chokolade Kage

Jeg elsker, at afprøve nye opskrifter og når resultatet smager fantastisk er det bare sådan en dejlig følelse, for så ved jeg, at jeg har kreeret noget nyt der smager skønt og som jeg kan dele med jer herinde. Jeg er nybegynder når det kommer til veganske retter, men jeg elsker, at afprøve og ikke mindst få en forståelse for hvordan plantebaserede produkter virker og fungere ind i min madlavning og tænkning af opskrifter. Den her chokolade kage lavede jeg i “fri tænkning” som jeg kalder det. Det vil sige, at jeg bruger hvad jeg lige har liggende. Resultatet er overraskende godt og kagen er dejlig luftig. Man kan selvfølgelig undgå glasuren, hvis man helst vil være fri.

1 Bradepande

45 Minutter

Ingredienser

350g sukker
2 dl soya kakao mælk
175g hvedemel
4 spsk kakaopulver
2 ½ tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver

Andet:
200g flormelis
3 spsk kogende vand
Krymmel efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Start med at piske sukker og soya mælken sammen.

2. Tænd herefter ovnen ved varmluft ved 175 grader. Kom et stykke bagepapir ned i en bradepande med målene med målene 32x20cm. Bemærk at kagen ikke bliver så tyk, da bradepanden er lang og kagedejen ikke indeholder et animalsk hæveprodukt, udover bagepulver. Dette reducere dog også bagetiden til 15 minutter.

3. Kom resten af ingredienserne i sukker blandingen og pisk det godt.

4. Kom herefter kagedejen i bradepanden og sæt den i i midten af ovnen i 15 minutter ca.

5. Lav i mellemtiden glasuren.

6. Lad kagen køle helt af, inden glasuren kommes på.

Opskrift Tip

Et godt tip som skrevet er, at bruge kogende vand til din glasur. Dette giver glasuren en flot glans og gør også, at den størkner hurtigere.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish