Vietnamesiske Forårsruller Serveret Med Peanut Butter Dip & Chili Sauce

Vietnamesiske forårsruller er nok en af vores favorit retter herhjemme og en ret vi aldrig bliver trætte af. Uden at lyve er det nok også på vores top 5 over vores yndlings retter. Vi spiser dem ofte, da de er nemme at lave og et godt sundt alternativ til aftensmaden eller den sene frokost. Du kan variere med fyld som du ønsker og der er nærmest ikke det, du ikke kan komme i. Både peanut butter dip og chili sauce er skønne smags tilføjelser til rullerne, dog er der noget helt specielt over min chili sauce som min mor i sin tid lærte mig at lave. Den er et must try. Saucen fungere også godt til grillet kød eller dumplings. 

4 Servings | 45 minutes

Ingredienser

Kylling Marinade
500g kyllingebrys
2 fede hvidløg
1dl sød chili sauce
2 spsk. rapsolie

Fyld
½ agurk
3 gulerødder
1 avocado
1 mango
1 pose sukkerærter
1 rød chili (frisk)
20g frisk ingefær​

Peanut Butter Dip
5 spsk. crunchy peanut butter (saltet)
½ lime (saften)
1dl kokos mælk
1 lille hvidløg
5g revet ingefær

Chili Sauce
3 spsk. sød chili sauce
3 spsk. soya
1 lille hvidløg
1 tsk. sukker
1½ tsk. sambal oelek

Andet
1 pk. rispapir
250g risnudler

Fremgangsmåde

1. Skær din kylling ud i aflange strimler og mariner det i hvidløg , chili sauce og rapsolie. Lad det stå på køl i 20 minutter, så marinaden kan trække ind i kyllingen.

2. Skyl, skræl og skær alle dine grøntsager ud i aflange tynde stave. Skræl ingefæren og skær den i tynde stykker.

3. Bland alle ingredienser sammen til din chili sauce og peanut butter dip og sæt dem på køl, indtil brug.

4. Steg din kylling på en pande ved middelvarme, indtil kyllingen er stegt igennem.

5. Kog dine risnudler i letsaltet vand, efter anvisning. Dræn dem herefter i en si.

6. Kom rispapir i koldt vand i cirka 10 sekunder.

7. Anret rispapiret på en tallerken og fyld ingredienserne i efter ønske på midten af rispapiret og start med at folde. Hold godt fast om fyldet imens du ruller stramt sammen og folder siderne ind undervejs.

Recipe Tip

There are many people who are not aware that you can simply put the rice paper in cold water. It doesn’t have to be boiling.
You can also completely omit the chicken if you want a vegan version. The chilli sauce is already vegan.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *