Risengrød

Risengrød

… (Enter text) …

Risengrød

2 serveringer | 1 time | vegetar

Ingredienser

185g grødris
250ml vand
1L letmælk
1 tsk salt

Topping
Smør
Kanel sukker, bland 1 spsk kanel med 3 spsk sukker

Fremgangsmåde

1. Kom ris og vand i en gryde og lad det koge i 5 minutter under omrøring. Når vandet er kogt ind/fordampet, tilføjes mælken.

2. Tilføj mælken og lad ingredienserne koge med konstant omrøring i cirka 5 minutter – på den måde undgår du at brænde grøden på. Kom derefter låg på gryden og skru varmen ned. Lad grøden simre i 45 minutter, men rør jævnligt så du undgår at brænde bunden.

3. Når grøden er færdig, toppes den med kanelsukker og en god klat smør.

Ærte Jordbær Salat M. Kartofler & Dild Dressing 

Ærte Jordbær Salat M. Kartofler & Dild Dressing 

Ærte Jordbær Salat M. Kartofler & Dild Dressing

  4 Serveringer | 25 Minutter | Vegetar

Ingredienser

1 hoved crisp salat, dem i store bøtter
250g små runde kartofler m. Skræl
1/4 agurk, halvmåner
250g jordbær, skiver
100g friske ærter, pillet

Dressing
250g creme fraiche 18%
3 spsk tørret dild
1 tsk løgpulver
Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde

1. Skyl salathovedet, lad det dryppe af og bræk det i mindre stykker. Anret salaten på en tallerken eller fad.

2. Kog de små kartofler i letsaltet vand og køl dem derefter af i koldt vand, inden de halveres på midten og kommes ovenpå salaten.

3. Top salaten med resterende ingredienser.

4. Rør ingredienserne til dressingen sammen og server den på siden.