Fiesta Platte

Fiesta Platte

… (Enter text) …

Fiesta Platte

  4 Serveringer | 45 Minutter

Ingredienser

Ovnbagte kikærter
2 dåser kikærter
1 tsk hvidløgspulver
2 tsk paprika
3 spsk rapsolie
Salt & peber efter smag

Ovenbagte tomater
1 håndfuld bagte tomater, find opskriften HER

Chili Kylling
650g kyllingbryst
1/2 dl rapsolie
1 dl sød chili sauce
2 fed hvidløg, presset

Fyld
2 ps blandet kål, 2 store håndfulde
350g majs
2 lange røde chilis, skiver
2 avocados, tern
1 rødløg, ringe
1 lille håndfuld revet mozzarella
2 håndfuld saltede tortilla chips

Andet
300g creme fraiche
4 limes, halveres

Fremgangsmåde

1. Lav dine tomater på forhånd. Find opskrift HER.

2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.

3. Dræn kikærterne, skyl dem og dup dem derefter tørre med et rent viskestykke. Vend kikærterne i krydderier, olie, salt og peber og bag dem øverst i ovnen i 25 minutter.

4. Skær kyllingen i mindre stykker, hvorefter den kommes i en pose sammen med olie, chilisauce og hvidløg. Bland det rundt og lad det marinere i et kvarter, hvorefter det steges på en pande, indtil det er gyldent. Kyllingen skæres i skiver.

5. Forbered fyldet. Fordel den blandede kål ud på tallerkner, efterfulgt af de bagte kikærter, majs, chili, avocado og løg. Drys med mozzarella og kvaste chips og anret kyllingen på toppen sammen med tomater. Anret som du lyster.

6. Server creme fraiche og limes på siden.

Bagte Rosekål M. Cream Cheese Dip

Bagte Rosekål M. Cream Cheese Dip

Bagte Rosekål M. Cream Cheese Dip

2-4 serveringer | 25 Minutter 

Ingredienser

400g rosenkål 

10g smør, smeltet 

2 fed hvidløg, presset

2 spsk honning

1 spsk balsamico eddike 

1 tsk dijon sennep 

1 tsk olivenolie 

Friskkværnet peber efter smag 

Cream cheese dip 

400g natural cream cheese 

1 bdt dild, finhakket

1 bdt purløg, finhakket

2 spsk citronsaft 

Smag til med salt og peber 

 

 

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 180 grader og anret et stykke bagepapir på en bageplade. 

2. Skær bunden af dine rosenkål og pil de yderste blade af, hvorefter de skylles under koldt vand. 

3. Halver rosenkålene og kom alle ingredienserne i en pose og ryst det hele sammen. Fordel derefter de marinerede rosenkål udover bagepladen og bag dem i midten af ovnen i cirka 20 minutter. 

4. I mellemtiden røres alle ingredienser til cream cheese dippen sammen. Anret den i en dyb tallerken eller skål og drys de bagte rosenkål henover. 

Sød Kartoffel Frittata Toppet Med Bacon, Feta & Purløg

Sød Kartoffel Frittata Toppet Med Bacon, Feta & Purløg

Sød Kartoffel Frittata Toppet Med Bacon, Feta & Purløg

I dag deler jeg en lækker brunch opskrift på sød kartoffel frittata.  Frittata stammer fra Italien og er en italiensk æggekage med kartofler. Den originale med almindelige kartofler er super skøn, men min favorit er og bliver min opskrift, hvor jeg har udskiftet de almindelig kartofler med søde. Retten er ikke kun ualmindelig nem at lave, men også sund. Æggekagen er toppet med sprød bacon, feta og frisk purløg, hvilket er en perfekt kombination med den søde smag fra kartoflerne. 

  4 Serveringer | 1 Time

Ingredienser

Frittata
2 store søde kartofler
1 rødløg
1 håndfuld frisk rosmarin
6 æg
½ tsk salt
½ tsk peber 

Topping
100g bacon
½ bdt purløg, hakket fint
50g blød feta, smuldre

Fremgangsmåde

1. Forvarm din ovn på 200° varmluft og arranger et stykke bagepapir i en brødform med målene 26×12 cm.

2. Skræl og skær de søde kartofler og løg i små tern. Steg begge elementer på en pande sammen med rosmarin og lidt olie – indtil kartoffelstykkerne og løg er bløde.

3. Kom kartoffelblandingen over i brødformen og fordel den ud i formen.

4. Kom alle æg i en skål og pisk dem sammen med salt og peber. Hæld æggeblandingen henover kartoflerne og bag din frittata i midten af ovnen i cirka 25 minutter, indtil æggene er blevet stive.

5. Anret din bacon på en bageplade og bag den på samme tid med din frittata, indtil den er sprød.

6. Pynt din frittata med bacon, purløg og feta.