Butterdejs Pirogger

Butterdejs Pirogger

… (Enter text) …

Butterdejs Pirogger

16 stk | 35 Minutter 

Ingredienser

2 ruller butterdej, 275g pr rulle
2 gulerødder
1 squash
1 rødløg
500g hakket oksekød
1 spsk oregano
1 tsk paprika
1 ds tomatpure
Smag til med salt og peber

Andet
1 æg

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne og skær enderne af. Skyl din squash og skær ligeledes enderne af. Pil løgene og skær rødløget i kvarte. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det hele godt.

2. Brun kødet og tilføj derefter grøntsagerne, samt krydderier. Lad det hele stege indtil løgene er bløde.

3. Tilføj tomatpureen og lad den svitse af i 5 minutter, samtidig med at du blander den rundt med de andre ingredienser. Smag fyldet til med salt og peber. Tag derefter gryden af varmen, så kødblandingen kan køle en smule.

4. Tænd din ovn på 200 grader varmluft og beklæd to bageplader med bagepapir.

5. Rul din butterdej ud og skær den i 8 kvadrater. Anret to små spiseskeer af kødfyldet på midten af hver kvadrat. Fold den ene side butterdejen henover kødet så den møder der anden side. Brug en gaffel til at trykke kanterne ned hele vejen rundt. Skær kanterne til, så de ser flotte ud. Anret herefter dine pirogger på bagepapiret.

6. Pensel dine pirogger med æg og bag dem i ovnen i 12 minutter.

Sød Kartoffel Frittata Toppet Med Bacon, Feta & Purløg

Sød Kartoffel Frittata Toppet Med Bacon, Feta & Purløg

Sød Kartoffel Frittata Toppet Med Bacon, Feta & Purløg

I dag deler jeg en lækker brunch opskrift på sød kartoffel frittata.  Frittata stammer fra Italien og er en italiensk æggekage med kartofler. Den originale med almindelige kartofler er super skøn, men min favorit er og bliver min opskrift, hvor jeg har udskiftet de almindelig kartofler med søde. Retten er ikke kun ualmindelig nem at lave, men også sund. Æggekagen er toppet med sprød bacon, feta og frisk purløg, hvilket er en perfekt kombination med den søde smag fra kartoflerne. 

  4 Serveringer | 1 Time

Ingredienser

Frittata
2 store søde kartofler
1 rødløg
1 håndfuld frisk rosmarin
6 æg
½ tsk salt
½ tsk peber 

Topping
100g bacon
½ bdt purløg, hakket fint
50g blød feta, smuldre

Fremgangsmåde

1. Forvarm din ovn på 200° varmluft og arranger et stykke bagepapir i en brødform med målene 26×12 cm.

2. Skræl og skær de søde kartofler og løg i små tern. Steg begge elementer på en pande sammen med rosmarin og lidt olie – indtil kartoffelstykkerne og løg er bløde.

3. Kom kartoffelblandingen over i brødformen og fordel den ud i formen.

4. Kom alle æg i en skål og pisk dem sammen med salt og peber. Hæld æggeblandingen henover kartoflerne og bag din frittata i midten af ovnen i cirka 25 minutter, indtil æggene er blevet stive.

5. Anret din bacon på en bageplade og bag den på samme tid med din frittata, indtil den er sprød.

6. Pynt din frittata med bacon, purløg og feta.