Grøn Salat M. Dild Marineret Laks & Senneps Dressing

Grøn Salat M. Dild Marineret Laks & Senneps Dressing

Grøn Salat M. Dild Marineret Laks & Senneps Dressing

Som jeg nok har nævnt før, er vi herhjemme ikke de store fiske spisere. Jeg tror det bunder i, at kreativiteten i forhold til nye retter, bliver sat på prøve. Efter jeg stiftede samarbejde med Nordfra som jeg får leveret fisk fra hver tredje uge, er jeg for alvor kommet på prøve. Dog er udviklingen positiv og det er som om, at idéerne bare vælter ind, så snart produkterne modtages. Et af mine delmål i 2021 er, at jeg skal blive bedre til at spise fisk, ved at inkludere det mindst en gang om ugen, på den ene eller anden måde. Jeg er stor salat fan og derfor skulle denne omgang fisk som blev lækre lakse fletter fra Nordfra inkluderes i en lækker og nem lakse salat som i dag deles med jer alle.

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

Lakse Marinade:
250g frosne laksefilet fra Nordfra
2 tsk. tørret dild
3 spsk. olivenolie
Drys af peberkorn
Salt efter smag
1 citron

Salat:
150g blandet salat (jeg bruger
1 dåse sorte bønner (265g drænet)
1/2 udhulet agurk
1 rødløg
1 bakke karse
25g rødbedespirer
100g frosne ærter

Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 tsk. Hvidvinseddike
2 spsk. ravigotte
1 tsk. sukker
Smag til med peber

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft.

2. Tag de frosne laksefileter op fra frys.

3. Kom lidt olie i bunden af et ildfast fad og anret de frosne laksefileter heri.

4. Drys laksefileterne med tørret dild, olie, peberkorn og lidt salt.

5. Skær din citron ud i tynde skiver og placer derefter skiverne ovenpå lakse fileterne.

6. Bag dem i midten af ovnen i 20 minutter. Lad dem herefter køle helt af, før brug.

7. Skyl den blandede salat, sorte bønner, dild, karse og agurk.

8. Pluk dilden, klip karsen, skyl rødbedespirer og halver/udhul agurken.

9. Skær agurken i fine skiver og løget i små tern.

10. Kom de frosne ærter i en si og hæld kogende vand henover.

11. Bland herefter salat, bønner, dild, karse, rødbedespirer, agurk, løg og ærter sammen i en stor skål.

12. Pisk ingredienserne sammen til din dressing. Pisk den indtil olien er optaget – dette sker, når du ikke længere kan se olien.

13. Riv laksen i mindre stykker med en gaffel og anret den på toppen af salaten.

14. Drys dressingen henover som det sidste.

Opskrift Tip

Hvis ud ikke bryder dig om fisk, kan laksen erstattes med kylling. Du kan også helt undlade kød i salaten.

Bagt Jomfruhummer M. Chili, Citron & Persille Mayo

Bagt Jomfruhummer M. Chili, Citron & Persille Mayo

Bagt Jomfruhummer M. Chili, Citron & Persille Mayo

Jeg er ikke den helt store fiskespiser, men skaldyr specielt er jeg vild med. Jomfruhummer er nok også en af mine favoritter, hvis jeg skal udvælge en specifik spise fra havet. Der er ikke nogen tvivl om, at jomfruhummer smager fantastisk, hvis de er tilberedt rigtigt. Vi danskere er specielt glade for at spise dem om sommeren. For mig er jomfruhummer noget du kan spise året rundt, men det er en luksuriøs spise, hvilket gør, at man ofte holder det til specielle anledninger så som nytår eller som tidligere nævnt, når man har ferie henover sommeren. I dag deler jeg en fantastisk lækker, men også nem opskrift på jomfruhummer, bagt i ovnen med blandt andet chili og persille. Hertil er de serveret med en hjemmerørt persille mayo. Jomfruhummerne er fra Nordfra som tilbyder noget af det bedste fisk i Danmark, fra Færøerne. De her jomfruhummere kan bestilles via deres hjemmeside og bliver leveret lige til døren.

4 Serveringer

40 Minutter

Ingredienser

10-12 stk jomfruhummere fra Nordfra
25g smør
2 hvidløg
1 rød lang chili
1 citron (saft & skal)
1 håndfuld frisk persille
Friskkværnet peber efter smag

Persille mayo:
1 æggeblomme
1,5dl rapsolie
1/2 bdt. Frisk persille
1/2 citron (skallen)
Smag til med salt og peber

Andet:
1 citron
1 baguette

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

2. Tag en jomfruhummer ad gangen og vend den på ryggen. Skær et snit på langs, uden at skære hele vejen igennem.

3. Fjern tarm der sidder langs ryggen og herefter mavesækken som sidder bag øjnene på jomfruhummeren. Oftest er tarm og mavesæk nemme, at finde, da de begge oftest er mørke i farven. Der kan ske at sidde lidt sand hvor mavesækken har sat, så det er vigtigt, at man renser godt igennem.

4. Placer jomfruhummerne på bagepladen med ryggen op. Åben dem en lille smule, så der er plads til fyld.

5. Smelt smør, pres hvidløgene og skyl den røde chili og finhak den herefter.

6. Bland herefter de tre ingredienser sammen.

7. Pensel jomfruhummerne med den smeltede kryddersmør.

8. Riv skallen af citronen og drys den henover hver enkelt jomfruhummer, samt saft.

9. Finhak den friske persille og drys den let henover alle jomfruhummerne.

10. Slut af med den friskkværnede peber.

11. Sæt jomfruhummerne i midten af ovnen og bag dem i 7 minutter.

12. Begynd i mellemtiden din persille mayo.

13. Vask og finhak persille og riv skallen fra citronen.

14. Pisk/blend æggeblommen luftig i en smal høj skål med en stavblender, gerne en hvor man kan sætte et piskeris på, men ikke et must. Jeg foretrækker piskeriset frem for blenderen.

15. Når æggeblommen er pisket, hældes rapsolien i på slum. Sørg for at piske på samme tid og hæld nøjsomt. Hælder du for meget olie i ad gangen, vil mayonnaisen ende med at skille.

16. Når du ikke længere kan se olien, er det fordi den er blevet optaget i æggeblommen og det betyder din mayo er klar til brug.

17. Som det sidste røres persille og den revene citronskal i mayonnaisen.

18. Server retten med persille mayo, citron og brød.

Laksetatar

Laksetatar

Laksetatar

Fisk er generelt, ikke noget jeg normalt bruger meget af i mine opskrifter. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men heldigvis er det noget jeg fremover kan ændre på, da jeg har indgået et samarbejde med Nordfra hvor jeg skal udvikle lækre opskrifter med deres fisk og skaldyr som kommer fra Færøerne. I dag deler jeg den lækreste lakse tatar med et morderne twist, hvor jeg har brugt deres røget laks. Der ikke nogen tvivl om, at det er noget af det bedste laks jeg har smagt. Både, smag, kvalitet og tekstur er en helt anden og kan på ingen måde sammenlignes med det man køber i supermarkederne. Den her ret er genial som forret, til nytår eller til tapas, serveret i små portioner.

8 Servings

20 Minutter

Ingredienser

300g røget laks fra Nordfra 
1 lille rødløg 
1/2 udhulet agurk 
1 bdt. dild 
Saft og skal fra en økologisk citron 
2 tsk. mild sennep 
Friskkværnet peber efter smag

Fremgangsmåde

1. Start med at pille skindet af den røgede laks.  

2. Finhak den herefter. 

3. Pil løget og skær det ud i tern. 

4. Skyl og udhul agurken og skær den ud i små tern. 

5. Skyl dilden og finhak den. 

6. Kom laks, løg, agurk og dild i en skål og rør det godt rundt. 

7. Riv skallen fra citronen ned i skålen og pres derefter saften ud. Rør det godt sammen. 

8. Smag til med friskkværnet peber.

9. Anret din laksetatar i små runde forme (se billede nederst) og tryk den en smule ned med en ske. 

10. Løft herefter formen op og pynt tataren med frisk dild. 

11. Server tataren med bagt brød og citron skiver. 

Opskrift Tip

Hvis man ønsker en lidt mere cremet konsistens, kan man tilføje skyr eller creme fraiche.