
Ærte Risotto Med Friske Asparges
Ærte Risotto Med Friske Asparges



4 Serveringer | 40 Minutter
Ingredienser
150g bacontern
200g frosne ærter
2,5 dl fløde 38%
2 små rødløg
2 hvidløg
5 spsk. Olivenolie
300g arborioris
1L grøntsagsbouillon
1 bdt. Friske asparges
2 forårsløg
1/4 økologisk citron (skallen)
50g parmesan ost
Topping
Friskrevet parmesan
2 stk. friske asparges
1 citron
Fremgangsmåde
1. Opvarm ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir. Fordel baconternene ud på bagepladen og bag dem i ovnen i 15 minutter, indtil sprøde.
2. Kom de frosne ærter i en si og hæld kogende vand henover og lad dem stå i 10 minutter. Overfør ærterne til en skål og blend dem med en stavblender sammen med fløden, indtil du har en grov konsistens.
3. Skær rødløgene ud i små tern. Pil og pres hvidløgene.
4. Opvarm en dyb pande med olie og tilføj alle løgene. Lad løgene stege, indtil de er blanke og bløde. Kom risene i gryden med løg og lad dem suge alt væden, inden bouillonen tilføjes.
5. Tilføj bouillonen på slum med omrøring undervejs. Når bouillonen næsten er kogt ind i risen og risene er al dente, tages risottoen af varmen.
6. Skyl asparges og forårsløg. Bræk bunden af alle asparges og skær dem ud i mindre stykker (Gem et par asparges til topping). Skær forårsløgene ud i tynde ringe og riv citronen.
7. Tilføj ærtecreme, asparges, forårsløg, citronskal og parmesan til risottoen og rør det hele godt rundt.
8. Sæt retten tilbage på blusset og lad det simre, indtil ærtecremen er kogt en smule ind.
9. Top risottoen med bacontern, friskerevet parmesan, friske asparges og citronskiver.