Sodavandsis M. Jordbær

Sodavandsis M. Jordbær

… (Enter text) …

Sodavandsis M. Jordbær

  6 stk. | 4 timer (Hviletid i frysren inkluderet) | Vegansk

Ingredienser

500g friske jordbær
3 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
1 dl vand

Andet
Isform

Fremgangsmåde

1. Skær toppene af alle jordbærerne og bring dem i kog sammen med sukker, vaniljesukker og vand. Rør undervejs og lad det koge, indtil bærerne er bløde nok til at blende.

2. Blend bær blandingen og lad den køle i 10 minutter, inden den fordeles ud i isformen.

3. Frys isene i nogle timer, indtil de er frosne, hvorefter de løsnes fra formen.

4. Opbevar dem i en beholder eller små poser i fryseren.

Ærte Jordbær Salat M. Kartofler & Dild Dressing 

Ærte Jordbær Salat M. Kartofler & Dild Dressing 

Ærte Jordbær Salat M. Kartofler & Dild Dressing

  4 Serveringer | 25 Minutter | Vegetar

Ingredienser

1 hoved crisp salat, dem i store bøtter
250g små runde kartofler m. Skræl
1/4 agurk, halvmåner
250g jordbær, skiver
100g friske ærter, pillet

Dressing
250g creme fraiche 18%
3 spsk tørret dild
1 tsk løgpulver
Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde

1. Skyl salathovedet, lad det dryppe af og bræk det i mindre stykker. Anret salaten på en tallerken eller fad.

2. Kog de små kartofler i letsaltet vand og køl dem derefter af i koldt vand, inden de halveres på midten og kommes ovenpå salaten.

3. Top salaten med resterende ingredienser.

4. Rør ingredienserne til dressingen sammen og server den på siden.

Vandmelonssalat Med Mandel Oliven, Feta & Purløg

Vandmelonssalat Med Mandel Oliven, Feta & Purløg

Vandmelonssalat Med Mandel Oliven, Feta & Purløg

  4 Servings | 15 minutes | Vegetarian

Ingredienser

1/4 bdt. frisk purløg
1 bdt. Frisk kørvel
100g cherrytomater
½ vandmelon
50g feta tern
1 glas oliven med mandler (cirka 120g drænet)

Dressing
Balsamico glaze

Fremgangsmåde

1. Start med at skylle din purløg, kørvel og cherrytomater.

2. Finhak purløg og pil stilke af den friske kørvel.

3. Halver tomaterne på den korte side, skær melonen ud i mellemstore tern og halver dine oliven på samme måde som tomaterne.

4. Bland vandmelonen rundt med den friske purløg og herefter resterende ingredienser.

5. Top salaten med balsamico glaze.

Pasta Salat M. Serrano, Melon & Soltørrede Tomater

Pasta Salat M. Serrano, Melon & Soltørrede Tomater

Pasta Salat M. Serrano, Melon & Soltørrede Tomater

  4 Serveringer | 35 Minutter

Ingredienser

400g fusilli pasta
1/2 agurk
75g blandede salatblade
100g soltørrede tomater (hele), gem olielagen
1/2 netmelon
150g prosciutto
100g hård feta

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisning, dræn den når færdig og lad den køle helt af.

2. Skyl agurk og salatblade. Halver den halve agurk og udhul begge stykker med en ske og skær dem ud i skiver.

3. Dræn de soltørrede tomater og halver dem – gem olien fra tomaterne til dressing for salaten.

4. Skær melonen ud i små tern og pil din prosciutto i mindre stykker med fingrene.

5. Kom pastaen i en skål og bland den sammen med øvrige ingredienser. Herefter vendes olien fra de soltørrede tomater i.

6. Top salaten med smuldret feta.

Jordbær Ananas Smoothie

Jordbær Ananas Smoothie

Jordbær Ananas Smoothie

  4 små glas | 10 Minutter | Vegansk

Ingredienser

1/2 ananas
1,5 banan
3 jordbær
1/2 citron, saften
1 tsk vaniljesukker
2 dl mandelmælk
2 isterninger

Pynt
Friske jordbær

Fremgangsmåde

1. Skær skrællen af din ananas og pil bananerne. Skær toppen af jordbærerne og skyl dem. Kom alle elementerne i en smoothie blender og blend det hele godt sammen.

2. Kom din smoothie i glas og pynt dem eventuelt med et jordbær på kanten af hvert glas.