Naanbrød

Naanbrød

… (Enter text) …

Naanbrød

6 .stk | 3o Minutter | Vegetar

Ingredienser

3dl græsk yoghurt 10%
4 tsk bagepulver
4 spsk olivenolie fra Koro
2 tsk salt
350g hvedemel

Andet
6 fed hvidløg, snittes i tynde skiver
½ bdt bredbladet persille, finhakkes
Groft salt

Fremgangsmåde

1. Kom yoghurt, bagepulver, olie og salt i en røremaskine og mix det godt sammen. Tilføj melet på slum, indtil dejen begynder at slippe skålen – dejen skal stadig være klistret, når melet er brugt op. Ælt den godt.

2. Del dejen op i mindre stykker og rul stykkerne ud med en tykkelse på en halv centimeter på en melbelagt overflade.

3. Drys hvidløg, persille og salt hen over brødene og pres elementerne forsigtig ned i dejen med din hånd.

4. Steg brødene et ad gangen, på en opvarmet pande med smagsneutralolie, hellere lidt for meget olie, end for lidt. Vend brødet rundt til den anden side, når det har fået en gylden farve.

5. Når brødene er færdige ligges de på køkkenrulle, så det kan suge lidt af olien.

Crispy Cornflakes Kylling I Airfryer

Crispy Cornflakes Kylling I Airfryer

… (Enter text) …

Crispy Cornflakes Kylling I Airfryer

  2-4 Serveringer | 35 Minutter

Ingredienser

500g kyllingebryst
100g cornflakes, kvaste
90g mel
3 æg
2 spsk grill krydderi fra Santa Maria
1 spsk paprika
1 spsk løgpulver
1 tsk peber
1 tsk cayenne peber
rapsolie

Dressing
250g creme fraiche
2 spsk sriracha sauce
1 spsk paprika
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber

Andet
1 citron

Fremgangsmåde

1. Skær kyllingen ud i mellemstore strimler.

2. Kom cornflakes, mel og æg i hver sin skål og bland alle krydderierne i melet. Pisk æggene med en gaffel.

3. Vend kyllingen i æg, mel, æg og sidst cornflakes og anret dem i skuffen på din airfryer.

4. Pensel dem let med lidt rapsolie.

5. Bag dem ved funktionen “kylling” i 25 minutter, 180 grader.

6. I mellemtiden røres ingredienserne til dressingen sammen og citronen skæres ud i både.

Chili Hvidløgs Brød

Chili Hvidløgs Brød

Chili Hvidløgs Brød

  4 Serveringer | 30 Minutter | Vegetar

Ingredienser

1 ciabatta brød

Chili Hvidløgs Smør
100g smør, blød
1 grøn og rød chili, finhakket
8 fed hvidløg, presset
Peber efter smag

Andet
50g revet cheddar

 

 

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 180 grader, varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.

2. Skær dybe snit i brødet – pas på ikke at skære helt igennem. Snittene skal være dybe nok til at smør kan kommes godt ned imellem “skiverne”.

3. Bland alle ingredienserne til chili hvidløgs smørret. Mos det sammen med en gaffel.

4. Brug en kniv til at smøre alle skiverne på begge sider – kom godt ned i bunden af rillerne.

5. Kom den revede cheddar indimellem alle skiverne.

6. Bag brødet i ovnen i cirka 10 minutter, indstil det er sprødt.

Rabarber Curd

Rabarber Curd

Rabarber Curd

  2 glas m. låg | 35 Minutter | Vegetar

Ingredienser

500g friske rabarber
1,5dl vand
3 spsk. majsstivelse
1 tsk. Vaniljesukker
2dl sukker
90g smør

 

 

Fremgangsmåde

1. Skyl og skær rabarberne ud i små stykker med en tykkelse på 1 cm.

2. Kom dem i en gryde med vandet og kog dem, indtil de er helt bløde og opløste.

3. Når rabarber stykkerne er kogt igennem, køres de igennem en sigte. Brug en ske til at mose dem godt ud. Du skal ende ud med en rabarber sauce uden klumper og skrald.

4. Kom rabarber saucen tilbage i gryden og opvarm den ved middelvarme.

5. Tilsæt majsstivelse og rør rundt i saucen undervejs for, at undgå klumper.

6. Når majsstivelsen er rørt ud, tilføjes vaniljesukker, sukker og smør.

7. Rør de tre ingredienser ud, indtil de er opløst og du har en ensformigt konsistens.

8. Kom saucen i glas med låg og opbevar dem på køl.

Myntesukker

Myntesukker

Myntesukker

1 Glas | 40 Minutter | Vegetar

Ingredienser

100g sukker
1½ bdt frisk mynte, bladende

Fremgangsmåde

1. Kom sukker og mynte i en minihakker og blend det hele, indtil bladene er total blendede. Du kan også godt bruge en stavblender, men det sviner ret meget og tager længere tid.

2. Lad efterfølgende sukkeret “tørre” i 30 minutter, hvor de vendes et par gange med en ske, inden det kommes i en beholder.

3. Opbevar din myntesukker i en lufttæt beholder.