Pasta Bolognese

I dag vil jeg tage dig med på en rejse til det Italienske, hvor vi skal dykke ned i en klassisk ret, der flittigt bliver brugt herhjemme, men også verden over: Pasta Bolognese.

Der er noget helt særligt ved duften af en simrende Bolognese-sauce, der fylder køkkenet med varme og kærlighed. For mig er Pasta Bolognese ikke bare en ret – det er en ret med minder. Faktisk var det den allerførste ret Adam lavede til mig, da vi begyndte at date og derudover også hans og Miles’ favorit spise.

Pasta bolognese kan laves og kreeres på mange måder og I dette blogindlæg vil jeg dele min version. Retten er blevet finpudset med tiden og nu synes jeg, at jeg har fundet en dejlig nem og smagfuld bolognese som jeg er godt tilfreds med.

Hvis du vil spare tid i hverdagen, kan du lave dobbeltportion af din bolognese sauce. Del den op i portioner, alt efter hvor mange i er og kom saucen i fryseren, fordelt ud i fryseposer.

Jeg håber, at du vil finde inspiration til at bringe lidt af Italiens varme og charme ind i dit eget køkken.

Er du nysgerrig på flere retter med pasta, se her pastaretter.

Antal personer: 4 Personer
600g Tagliatelle
500g hakket oksekød
1 stort løg, tern
3 fed hvidløg, presset
½ lang rød chili uden kerner, hakket fint
1 tsk tørret oregano
5 spsk olivenolie
1 dl oksebouillon
1 ds tomatpure
1 ds hakkede tomater med basilikum
1 gl passata sauce, cirka 400ml
Pynt
Frisk basilikum
Revet parmesan ost
1. Kom løg, chili og tørret oregano i en dyb pande med olie og steg elementerne, indtil løgene er bløde.
2. Brun kødet og tilføj derefter boullion. Lad det simre i 10 minutter, ved middelvarme og med omrøring undervejs.
3. Tilføj tomatpure og svits den af i nogle minutter.
3. Tilføj de hakkede tomater, passata sauce og basilikum blade til panden og lad saucen simre under låg i 20 minutter.
4. Kog din tagliatelle pasta efter anvisning i letsaltet vand og dræn den derefter.
5. Vend pastaen i saucen. Server din bolognese i dybe tallerkener og top den med frisk basilikum og revet parmesanost.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top