Chokolade Roulade Med Brombærfyld

Chokolade Roulade Med Brombærfyld: a sweet sensation!

Chokolade og brombær er en kombi der går hånd i hånd og smager hammer godt! Den rige, mørke chokolade smelter perfekt sammen med brombærernes syrlige sødme, hvilket skaber en kage, der er lige så elegant som den er tilfredsstillende. Min chokolade roulade med brombærfyld er den perfekte afslutning på en middag eller en lækker tilføjelse til eftermiddagskaffen.

Jeg er vokset op med en farmor som altid serverede “købe roulader” og derfor har kagen altid stået mig meget nær, da det er noget jeg forbinder med min barndom. Jeg laver altid min roulade selv, men når farmor disker op, bliver det den gode gamle købe version.

Variationer:

  • Hvid Chokolade og Hindbær: skift den mørke chokoladebund ud med en lys chokolade- eller vaniljebund, og erstat brombær med hindbær for en lysere og sødere roulade, der stadig har en dejlig balance mellem syrlighed og sødme.
  • Chokolade-Mokka Roulade: tilføj en teskefuld instant kaffe til chokoladebunden for en dyb, rig smag. Skift brombærfyldet ud med en let kaffeflødeskum eller en chokoladeganache for en intens og dekadent dessert og pynt kagen med syrlig frugt.
  • Eksotisk Twist: giv rouladen et eksotisk twist ved at tilføje lidt revet appelsin eller citronskal til brombærfyldet, eller prøv med en passionsfrugtsirup dryppet hen over rouladen for en frisk og spændende smagskombination.

Rouladen er et godt bud på, hvad du kan servere til det kommende kage kaffebord. Den er perfekt til dig som gerne vil servere hjemmelavet, men ikke ønsker, at bruge flere timer i køkkenet. Kagen kan forberedes dagen før, så længe at den opbevares på køl. Rigtig god fornøjelse med kagen!

Er du på udkig efter flere kageidéer, kan du finde flere lige her kager.

Antal personer: 4-6 Serveringer

Roulade
3 store æg
120g sukker
120g mel
1 tsk bagepulver
2 spsk kakao

Brombærfyld
300g frosne brombær
¼ fløde
2 spsk creme friche 18%
45g flormelis

Pynt
100g mørk chokolade
1 bk friske brombær
Skovsyre og krymmel efter eget valg

1. Tænd din ovn på 180 grader, almindelig ovn.
2. Mål de frosne brombær af, kom dem i en si og kom resten tilbage på frost.
3. Pisk æg og sukker luftigt og kom herefter resterende ingredienser i skålen. Pisk det hele godt sammen.
4. Fold et stykke bagepapir 1 centimeter ind på hver side og anret det derefter på en bageplade.
5. Kom dejen ud på bagepapiret og smør den ud, så den er jævn alle steder. Bemærk at dejen vil se meget tynd ud, når den er fordelt ud, men den vil hæve op ved varme.
6. Bag rouladedejen i ovnen i cirka 8 minutter.
7. I mellemtiden drysses et stykke bagepapir let med sukker.
8. Når rouladen er færdig, vendes den ovenpå bagepapiret. Læg et vådt viskestykke hen over bagepapiret som nu ligger øverst – viskestykket skal vrides i varmt vand.
9. Begynd på brombærfyldet. Mos de optøede brombær med en gaffel og hæld saften fra.
10. Pisk fløden stiv og vend herefter de moste bær i, samt creme fraiche og flormelis.
11. Smør brombærfyldet udover rouladen og rul den sammen ved hjælp af bagepapiret kagen ligger på.
12. Smelt din chokolade over et vandbad. Kom den derefter I en lille sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Drys den hen over rouladen fra side til side.
13. Skyl de friske brombær og dup dem tørre med et viskestykke. Pynt kagen med friske bær, skovsyre og krymmel.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top